מהם השירותים ביחידה - לחץ לצפייה
המערך הקרדיו-וסקולארי במרכז הרפואי פדה-פוריה כולל 23 מיטות אשפוז ו 9 מיטות טיפול נמרץ לב, שני חדרי צנתור וחדר לצנתורים דחופים, עמוסים בפעילות של כ - 1300 צנתורים בשנה. יש ברשותנו מכשירי אקו חדשים כולל תלת מימד ו-ICE. את המערך מנהל פרופ' עופר אמיר והוא מאויש במנהלי יחידות/שירות של צנתורים, אקו, אלקטרופזיולוגיה, וקרדיולוגיה וצוות סיעודי וטכני ברמה גבוהה.
עד שנת 2015, בכל רחבי הגליל, רמת הגולן ועמק הירדן, לא הייתה קיימת יחידה לניתוחי לב וחזה. המשמעות המעשית של חסר זה הייתה שחולים שנזקקו לניתוחי מעקפים, ניתוחי מסתמים, ניתוחי אבי עורקים ועוד, נאלצו להגיע למרכזים רפואיים בחיפה או בתל- אביב.
גם מקרי טראומה של לב-חזה, בין של פצועים אזרחים (תאונות דרכים וכיוצא באלה) ובין של חיילים, לא יכלו לקבל מענה ניתוחי הולם באף לא אחד מהמרכזים הרפואיים הנמצאים בצפון (פוריה, צפת, נהריה או עפולה) ונפגעים היו מפונים לחיפה או למרכז הארץ בהיטס או באמבולנס.
השינוי הגדול קרה באביב 2015, אז הוקמה יחידת ניתוחי לב-חזה כחלק מהמערך הקרדיו-וסקולארי במרכז הרפואי פדה-פוריה. היחידה הוקמה בשיתוף ופיקוח מלא של פרופ' אהוד רענני שהינו מהמנתחים המובילים בישראל ובעל שם עולמי בתחומו. פרופסור רענני משמש כמנהל מערך הלב במרכז רפואי שיבא תל-השומר, שכולל גם את מחלקת ניתוחי הלב הגדולה ביותר בארץ. צוות שלם ממחלקת ניתוחי הלב בשיבא, שכולל מנתחי לב-חזה, טכנאי לב-ריאה וצוות סיעודי של טיפול נמרץ, עבר פיזית מאזור תל-אביב צפונה לפוריה, כדי לאפשר את הקמת היחידה ותפעולה במיומנות הגבוהה ביותר, וזאת עבור תושבי האזור הצפוני כולו.
היחידה הניתוחית, מנוהלת על ידי ד"ר ארז קכל מנהל היחידה, מהמנתחים המנוסים והמוערכים בישראל, שעבד שנים רבות במרכז הרפואי שיבא והתמחה בניתוחי לב בטורנטו קנדה באחד המרכזים המובילים בעולם בתחום זה. המערך בפדה-פוריה משמש כמרכז-על בנושא ניתוחי לב-חזה ומגבה את כל המרכזים הרפואיים האחרים באזור ובאופן רצוף ומלא ("24/7"). בצענו עשרות רבות של ניתוחי לב מורכבים בהצלחה רבה בהנהגת ד"ר קכל ובגיבוי של צוות מובחר משיבא שכולל את פרופסור רענני, ד"ר ליאוניד סטרניק ד"ר אלכס ליפי וד"ר עמי שיינפלד: שמשתתפים אישית בניתוחי הלב המורכבים.
הקמת היחידה לניתוחי לב-חזה מאפשרת מתן מענה רחב לחולים קרדיו-וסקולריים ע"י ביצוע פעולות מעקפים, החלפה ותיקון מסתמים כולל באמצעות פעולות זעיר פולשניות וניתוחי חרום (כגון קרע של אבי העורקים, פציעות חזה ולב).
מעבר לכך, הגיבוי הכירורגי מאפשר ליחידת הצנתורים לבצע פעולות מורכבות מצילות חיים אשר לא בוצעו בעבר כולל השתלות ותיקוני מסתמים בגישה צנתורית, סגירת חורים בלב ואטימה עם קפיצים של חללים מסוכנים מועדים להיווצרות קרישים בלב שנעשות בפועל במערך הקרדיו-וסקולארי בפוריה. פעולות אלה נעשות במרכזים רפואיים בודדים במדינת ישראל, ולא נעשות באף מרכז רפואי אחר בצפונה של ישראל.