לעיני הקהילה

ד"ר חנין ג'באלי, רופאה ביחידת העינים במרכז הרפואי פוריה הרצתה על קטקרט ומחלות עינים בפני 60 חברי מועדון גיל הזהב בטורעאן. ההרצאה היא חלק ממערך של מפגשים שיוזם המרכז הרפואי להעמקת הקשר והתקשורת עם הקהילה.

כ60 מבני הגיל השלישי, תושבי טורעאן הגיעו ביום רביעי, 26.6.13 בבוקר למועדון גיל הזהב בכפר, להאזין להרצאה בנושא קטקרט ומחלות עינים אותה העבירה ד"ר חנין ג'באלי, מיחידת העינים במרכז הרפואי ע"ש ברוך פדה, פוריה.

בפתח הדברים שאלה ד"ר ג'באלי מי עבר ניתוח קטרקט ורבים מהמשתתפים ציינו שעברו ניתוח קטרקט בעין אחת או אפילו בשתיהן. ד"ר ג'באלי הסבירה כי קטרקט הוא מצב בו עדשת העין הופכת עכורה ונגרמת הפרעה בחדות הראיה ובאיכות הראיה. התלונות השכיחות במקרים אילו הן: שינויים במספר המשקפים, טשטוש ראיה , סינוור ושינוי בראיית גוונים. הסיבות לתופעה כוללות בין השאר : גיל, תורשה, השפעה של תרופות (סטרואידים למשל) ועוד. יש לציין כי במקרים של קטרקט תלוי גיל, ההתפתחות בד"כ הדרגתית. עכירות העדשה מופיעה בדרך כלל בשתי העיניים, אם כי לא בהכרח באופן סימטרי.

פתחי חדאד, בן 73 , אמר בתום ההרצאה, "כל מה שהיא תיארה אני עברתי בעצמי. זו הסיבה שהיה חשוב לי לשמוע איך זה נגרם ומה בדיוק הטיפול שעברתי..."

חורי דיב , בן 83 ,ציין אף הוא "עברתי ניתוח קטרקט לפני מספר שנים. אני אוהב לשמוע הסברים ולשאול שאלות. היה מאד מעניין. "

המפגש ביוזמת המרכז הרפואי פוריה , הוא חלק ממערך של אירועים והרצאות שמטרתן העמקת הקשר והתקשורת עם הקהילה הסובבת את בית החולים. עדי עדאוי, מנהל התוכנית "עיר פעילה ובריאה" במועצה המקומית טורעאן אשר היה שותף לארגון ההרצאה אמר, "זה נושא חשוב ומעניין במיוחד לאנשים יותר מבוגרים. אני חושב שבעקבות ההרצאה הם הבינו שניתוח קטרקט זה פעולה מאד נפוצה ופחות מפחידה או מסוכנת ממה שהם חשבו. אנחנו מאד מעריכים את העובדה שהמרכז הרפואי יזם את המפגש והרופאה הגיעה במיוחד לכאן, הציבור הזה לא יכול להגיע להרצאה מחוץ לכפר."