ביום שישי 15.9.17 התקיים במרכז הרפואי פדה-פוריה, כנס מיוחד לחולים במחלת הצליאק ובני משפחותיהם. למעלה מ100 איש הגיעו לכנס שאורגן ע"י ד"ר אבי און, מנהל יחידת גסטרו ותזונה בילדים והאחות ביחידה, סופיה סגל, בשיתוף עם עמותת הצליאק בישראל .
ד"ר אבי און , פתח את הכנס בהרצאה בנושא "החידושים הרפואיים בטיפול והתמודדות עם הצליאק (דגנת) ".בין היתר הסביר ד"ר און מהי מחלת הצליאק וכיצד היא מאובחנת , על השינוי שהתחולל עם הזמן בצורתההתבטאות הקלינית של המחלה , על ההתקדמותבצורת האבחנה והמעקב אחר המטופלים והשינוי הגדול שחל במגוון ההיצע התזונתי.
ד"ר און ציין כי נעשיםמחקרים במטרהלפתח חיסון ו/או טיפול תרופתי במחלה, אשר יוכללאפשר לחולים לעבור בעתיד לתזונה רגילה,"ממשיכים המאמצים בעולם לפתח תרופה שתאפשר לחולי צליאק לאכול דיאטה רגילה אך התרופה עדיין לא בפתח" .
הדיאטנית הקלינית , נועה אזרד,פירטהעל ההיבט התזונתי של צליאק והדגישה שיש להקפיד לא רק על מזון ללא גלוטן אלאגם על "דיאטה בריאה " הכוללת סיבים ומרכיבים חשובים אחרים, תוך שילוב פעילות גופנית למניעת השמנה .
הקונדיטורית מור אזוולוס, אמא לחולת צליאק שבתה אובחנה ונמצאת במעקב במרפאת התזונהבמרכז הרפואי. נתנה למשתתפים מידע וטיפים לאפיה עם קמח ללא גלוטן .
שרה ריס, מנהלת פרויקטים בעמותת הצליאק בישראל , גם היא אמא לחולת צליאק, שיתפהבצורה מרגשת את החוויות האישיות שלה ושל משפחתה בהתמודדות
המשפחתית עם המחלה . שרה ריס סיכמה לאחר הכנס, "הכנס היה מאוד מקצועי, מעשיר ואפילו אני, שמגיעה מהתחום, למדתי. .. השכלתם לדבר לאנשים בגובה העיניים ולהעביר את הידע הרפואי והמקצועי בצורה ברורה ומעניינת... יצרתם מודל מצוין ,הייתי שמחה לראות כנסים דומיםבבתיחולים נוספים בארץ. אנחנו בעמותה, מקיימים בדרך כלל כנס שנתי, אבל נראה לי שיותר נכון לקיים כנסים בתוך בתי החולים, וכך להנגיש את המידע החשוב לקהילה הקרובה ".
לצד ההרצאות נערכו באולם הסמוך לאודיטוריום,תצוגה וטעימות של מזון ללא גלוטן בחסותבתי מאפה בצפון . באי הכנס יכלו לטעום ולהיחשף למבחר מזונות מגוונים ללא גלוטן .