המרכז הרפואי פדה-פוריה בליל המדענים

לראשונה שתפו פעולה המכללה האקדמית כינרת והמרכז הרפואי פדה- פוריה באירוע ליל המדענים במכללה . בערב שהתקיים בנושא "האנושות ב2050", השתתפו ד"ר ארז און וד"ר אבי פרץ, אשר הרצו על עולם הרפואה, המחקר וההתמודדות עם חיידקים בעשורים הבאים.

"האם נחיה לנצח"?ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי פדה-פוריה, הציג את השאלה המעסיקה רבים, לקהל אשר הגיע להרצאות במסגרת ליל המדענים, במכללה האקדמית כנרת, ב19.9.17. ד"ר און הציג פיתוחים חדשים ותגליות שבפתחם אנו נמצאים, אשר יביאו למהפכה בעולם הרפואה, ישפיעו על יכולת האבחון והטיפול במצבי חולי, ישפיעו על איכות חיינו ויאריכו את תוחלת החיים. "עולם הננוטכנולוגיה לדוגמא, אותם חלקיקים שקטנים יותר מהתא, בעתיד ינועו לנו בגוף וידעו לזהות מחלות וגם להתריע כשמערכת כלשהי לא מתפקדת כמו שצריך. או להגיע לגידול ממאיר ולהשמיד אותו, עוד לפני שאנחנו בכלל נדע שיש לנו גידול בתוך הגוף".

את ההרצאה השנייה באותו ערב "חיידקים ב-2050: הטוב הרע והמכוער", העביר
ד"ר אבי פרץ, מנהל המעבדה למיקרוביולוגיה במרכז הרפואי . ד"ר פרץסיפר על התגליות החדשות העוסקות בהשפעת החיידקים על האנושות ובהבנת הקשר של חיידקים למצבי חולי ובריאות האדם, בעיית העמידות של חיידקים לתכשירים אנטיביוטיים ההולכת וגדלה ומשבר הפיתוח והייצור של חומרים אלו. "את מה שקורה היום בעולם המיקרוביולוגיה אף אחד לא דמיין. בביה"ח רמב"ם לדוגמא, מבצעים כבר השתלת צואה, במטרה לשדרג את אוכלוסיית החיידקים במעיים..."

זיו אופיר , סמנכ"ל המכללה האקדמיתכנרת סיכם את המפגש ואמר, " אירועי "ליל המדענים" מתקיימים אחת לשנה, בשיתוף עם משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל והאיחוד האירופי. זו שנה רביעית שאנו משתתפים באירוע הארצי של ליל המדענים, כאן במכללה. נוצר כאן מפגש מרתק בין מדענים לקהל הרחב, צעירים ומבוגרים. בחרנו השנה ליצור חיבור עם השותפים הטבעיים שלנו במרכז הרפואי פדה-פוריה ואני שמח על הצלחת שיתוף הפעולה המיוחד הזה ובטוח שיצרנו תשתית לחיבורים ויוזמות נוספים " .