ד"ר אנדה- מנהלת היחידה לרפואת שינים לילדים

ד"ר אנדה רוזן ולטר, המנהלת החדשה של יחידת רפואת השינים לילדים, במחלקה לכירורגיית הפה והלסתות שבמרכז הרפואי פדה-פוריה באה לשנות את חווית טיפול השיניים לילדים. " ילדים שעברו חוויה שלילית אצל רופא שינים הופכים למבוגרים שמפחדים ונמנעים מטיפול והם מעבירים את הפחד לילדים שלהם. אנחנו מוכיחים שאפשר אחרת! "

ד"ר אנדה רוזן ולטר אשר נכנסה לתפקיד מנהלת היחידה לרפואת הפה , לפני מספר שבועות, למדה רפואת שינים בהדסה ולאחר מכן התמחתה ברפואת שינים לילדים באוניברסיטת תל אביב. בהמשך, הייתה רופאה בכירה ביחידה לחיך ושפה שסועה בביה"ח רמב"ם במשך 11 שנים. ד"ר רוזן ולטר פותחת ומסבירה, " אחת המטרות שלנו היא לפתח את השירות לתינוקות, "מרפאת תינוקות" תיתן מענה בנושאים כגון לשון קשורה , ייעוץ , טיפול טרום ניתוחי בתינוקות עם שסעים בשפה ובחך וכן בדיקת שיניים ראשונה לקראת גיל שנה על מנת לקדם את נושא מניעת עששת . מטרות הפגישה בגיל הצעיר : בדיקת התפתחות תקינה של המשנן והסגר, הדרכה של ההורים במניעת עששת: הרגלים, היגיינה ותזונה.ויצירת קשר ראשון לבניית אמון ומניעת חרדה דנטלית , לפני שמתפתחות בעיות (או שהילד נופל ונחבל בשיניים) . חשוב שההורים ידעו שבעיות שינים אינן בהכרח גנטיות, יש הרבה אמצעים למנוע בעיות וחשוב להתחיל כבר מגיל שנה ואפילו לפני כן. אימהות לא מודעות לכך שגם בחלב אם יש סוכר ויש תינוקות שסובלים מעששת בגלל הנקה

לא מסודרת ".

ד"ר אנדה רוזן ולטר הגיעה ליחידה לרפואת שינים לילדים לאחר פרישתו של ד"ר נתן רוזנפרב לגמלאות ויש לה תוכניות להוסיף שירותים ובדיקות למען הפעוטות והילדים , "היחידה תוכל לתת מענה מקצועי לילדים עם מומי פנים מולדים. הייעוץ כולל גם תמיכה וייעוץ לנושא ההזנה מאחר ופעמים רבות הורים נתקלים בקשיים בהאכלה בגלל החך השסוע. נושא חשוב נוסף הוא הכנה טרום ניתוחית לילדים עם שפה שסועה, נושא שהשתלמתי בו באונ' ניו יורק."

לסיום היא מעלה את בעיית המומחים בצפון, "מעבר לשירותים הנוספים השאיפה היא לפתוח פה תוכנית התמחות מאחר ובצפוןיש מחסור ברופאי שינים מומחים לרפואת שינים לילדים. בכל האזור מחדרה צפונה יש כעשרה מומחים ברפואת שינים לילדים! חשוב שנשנה את המצב הזה".