יום עיון- פגיעות מיניות ברשת האינטרנט

13% מהציבור בישראל חוו פגיעה ברשת, המדובר בפגיעה בפרטיות, בריונות רשת, שיימינג . ולהערכתי הנתון האמיתי אף גבוה יותר", הכריזה רב פקד גלית וינוגרד ראש מח' סייבר בימ"ר צפון, ביום עיון מיוחד בנושא פגיעות מיניות ברשת האינטרנט שיזמו במרכז טנ"א , לטיפול בנפגעי אלימות מינית, שבמרכז הרפואי פדה-פוריה.

"נפלת ברשת" , כנס בנושא פגיעות מיניות ברשת האינטרנט אותו יזמו מרכז טנ"א לטיפול בנפגעי אלימות מינית, והנהלת הסיעוד במרכז הרפואי פדה-פוריה התקיים ביום חמישי, 19.10.17 בכפר נהר הירדן.

ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי פדה-פוריה פתח את היום ואמר, "עברנו שינוי, היום יש בחברה הישראלית אוירה אחרת ורצון להציב גבולות חברתיים ואתיים נגד פגיעות מיניות...אבל רוב החברה בישראל עדיין לא מבינה כמה עמוקה וקשה תופעת הפגיעות המיניות ברשת האינטרנט, זה נושא שאנחנו עדיין לומדים אותו, ובעיקר מנסים ללמוד איך להתמודד..".

הלן מלכה-זאבי, מנהלת הסיעוד הוסיפה, "אלה נושאים שלא אוהבים לדבר עליהם, אבל אין ברירה...לא פעם אני פוגשת אחות לאחר שטיפלה בנפגעת תקיפה מינית שהגיעה למרכז טנ"א והיא נסערת ומתקשה להתאושש בעצמה..."

מנכ"ל מכון חרוב, פרופ' אשר בן אריה ציין, "על פי מחקר מקיף מאד שבוצע באוניברסיטת חיפה, אחד מתוך חמישה ילדים עבר פגיעה על ידי מבוגר במהלך חייו, פגיעה מינית או התעללות. ההתעללות פנים רבות לה ופגיעה מינית היא אחת מהן...גם באינטרנט בניגוד למה שנדמה רוב הפגיעות נעשות על ידי אנשים שמוכרים לילד בצורה זו או אחרת, נהג הסעה, שכן, קרוב משפחה, מדריך ..."

רפ"ק גלית וינוגרד, ראש מח' סייבר בימ"ר צפון של המשטרה הציגה את התמודדות המשטרה עם בריונות ברשת וציינה, "לפי סקר איגוד האינטרנט לשנת 2017 , 13% מהציבור בישראל חוו פגיעה ברשת, המדובר בפגיעה בפרטיות, בריונות רשת, שיימינג . ולהערכתי הנתון האמיתי אף גבוה יותר".

ד"ר נסיה לנג , אחראית מרכז טנ"א סיכמה את היום ואמרה, " השקעה במניעת פגיעה מינית ברשת ע״י שיחות בנושא, הדרכה וקו חם ליעוץ לילדים והורים, שיופעל ע"י יועצים ואנשי מקצוע אחרים במטרה לתת מענה זמין לכל מי שנתקל באיומים או סחיטה ברשת, כך ניתן לעצור את התהליך, ללכוד את העבריינים ולמנוע אובדנות של בני נוער ופגיעה נפשית קשה. פרויקט בין משרדי של משרדי הממשלה הנותן מענה לנושא זה, הוא פרויקט "מאור" שנמצא כעת בשלבי הקמה ".