אלרגיה לחלב

ד"ר אבי און, מנהל מכון גסטרו ילדים במרכז הרפואי פדה-פוריה הרצה לתלמידי בית החינוך המשותף בדגניה בנושא האלרגיה לחלב ולמוצריו .

ד"ר אבי און, מנהל מכוןגסטרו ילדים, הגיע ביום שלישי 14.11.17 להרצות לתלמידי כתות ז', ח' בבית החינוך המשותף בדגניה , בנושא אלרגיה למזון ולחלב בפרט.

לדברי נירית הדר, הרכזת החברתית בביה"ס הייתה התעניינות רבה והשתתפות ערה של התלמידים בשיחה .חלקם אף סיפרו על תופעות אלרגיות למזון שיש להם או לבני משפחתם.

ד"ר אבי און הסביר לתלמידים עלההבדליםבין אלרגיה לבין אי סבילות למזון . "האלרגיההנפוצה ביותר למזון היא אלרגיה לחלב , אבל ברוב המקרים היא חולפת עם הגיל . לעומת זאת אי סבילות לחלב היא תופעה המופיעה לרוב אחרי גיל 6 שנים ונמשכת לכל החיים . אי סבילות לחלב מתבטאת בתסמינים בדרכי העיכול כמו :כאבי בטן , נפיחות וגזים וניתנת לטיפול באמצעים פשוטים ".