שני מנהלים בכירים במשרד המדע, ד"ר שרון יגור-קרול, מנהלת תחום מדעי הרפואה וד"ר פדיל סלאח, מנהל תחום פיזיקה ומתמטיקה שימושית, הגיעו ביום שלישי 26.12.17 ,לביקור עבודה וסיור במעבדות ובמכון המחקר של המרכז הרפואי פדה-פוריה.
בפתח הדברים, ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי, הציג את תנופת הפיתוח שעובר המרכז הרפואי ובכלל זה תחום המחקר, "בסוף 2016 ,יחד עם הפקולטה לרפואה של אונ' בר אילן בגליל, חנכנו את מכון המחקר החדש... מרכז רפואי מצטיין חייב לעסוק ברפואה טובה, באקדמיה ובמחקר, אנחנו מאמינים שמחקר הוא מקפצה חשובה עבור ב"יח אקדמי. אבל התחרות עם גופי המחקר הגדולים היא בלתי אפשרית ולכן נדרשת אמירה של משרד המדע שיעזור בתיקון הפער והמצב הקיים, שהוא לרעת מכוני המחקר בפריפריה ".
ד"ר ענבל דהאן, מנהלת המעבדה לחקר הסוכרת, הציגה את מודל העבודה במכון - מחקר תרגומי, "כשהקלינאים רואים תופעה אצל המטופל הם מביאים אותה למעבדה וכך ביחד הקלינאי והחוקר, חוקרים ובוחנים את התופעה כצוות והשלוב מאפשר להרחיב וליישם מחקר ממיטת החולה למעבדה ובחזרה".
בהמשך, ציין ד"ר פרץ כי מחזור ראשון של סטודנטים במכון המחקר ,סיים לאחרונה, תואר שני, במדעי הרפואה, כולם תושבי הגליל! "עצם העובדה שיש להם אפשרות לעבוד ולבצע כאן מחקרים היא נכס עצום, חלקם לפחות יישארו כאן בגליל, בעבר המוחות האלה לא נשארו באזור הצפון".
בחלקו השני של הביקור סיירו האורחים במכון המחקר המצויד בטכנולוגיה מתקדמת וכולל ארבע מעבדות: ביולוגיה וסקולארית, סוכרת מטבוליזם וביוכימיה, מחלות זיהומיות ותאי גזע. ד"ר פרץ הדגיש, "יש לנו שתופי פעולה הדוקים בארץ ובעולם, המחקרים שלנו מפורסמים בכתבי עת יוקרתיים ומוצגים בכנסים בארץ ובעולם...כדי להתקדם לשלב הבא יש לנו צורך מידי בטכנולוגיות נוספות. מעבר לכך, אנחנו מתכוונים להקים מעבדה ראשונה מסוגה לחקר מחלות זיהומיות בגליל. המטרה היא להקים מרכז על אזורי לנושא זה כולל טכנולוגיות חדשות להתמודדות עם חיידקים עמידים".
ד"ר שרון יגור-קרול סיכמה את הביקור ואמרה, " מאוד התרשמנו מההישגים שלכם בתקופה הקצרה בה מכון המחקר פועל. נפנה את הנושאים שעלו לגורמים בכירים יותר ואנחנו תקווה כי נמצא את הדרך לסייע".