ביומיים רצופים של סדנאות בתאריכים 17,18.1.18 עברו 40 אנשי מקצוע בתחום הריפוי בעיסוק מכל אזור הצפון, סדנא מיוחדת להערכה תפקודית קוגניטיבית. את הסדנא שהתקיימה במרכז הרפואי פדה-פוריה, יזמה וארגנה רוני צוק סער, מנהלת שירות ריפוי בעיסוק. "המטרה שלנו היתה לתת למרפאים בעיסוק כלים נוספים להערכת תפקודו של האדם הקשיש. אחת השאלות המרכזיות שאנחנו מתמודדים איתן יום יום היא האם הקשיש שנמצא עכשיו בביה"ח אחרי שעבר שבץ, או נפילה, יכול לחזור לביתו ואם לא כמה עזרה הוא צריך ומהי למעשה ההמלצה שלנו".
את הסדנא המשולבת בתיאורי מקרה והתנסות, העבירה ד"ר יעל זילברשלג, מרפאה בעיסוק וגרונטולוגית , אחראית על תחום הגריאטריה בקריה האקדמית אונו. "אנחנו בסדנא עונים על השאלה מה מנבא את יכולתו של האדם לחזור לגור בביתו, בקהילה, באופן עצמאי ובטיחותי. ההערכה מתבססת על סדרה של אבחונים שמאפשרים להגיע להמלצה. זאת תוך התייחסות להיבטים קוגניטיביים כמו לדוגמא, אם יש למטופל בעיות זיכרון והוא לא זוכר לקחת תרופות. אם יש ירידה קוגניטיבית שמשפיעה על התפקוד והוא לא יכול לבשל כמו פעם או עלול לסכן את עצמו".
רוני צוק סער מסכמת, "המפגש היה מרתק , והמשתתפים הרגישו שהם מקבלים כלים מקצועיים חשובים לעבודתם השוטפת. זו סדנא ראשונה מסוגה שיזמנו לאנשי מקצוע מהמרכז הרפואי ומהאזור כולו, קופות חולים, מחלקות שיקום ויחידות להמשך טיפול ובתי אבות, ההיענות היתה כל כך מרשימה, שהחלטנו להוסיף סדנא שניה לקבוצה נוספת".