כנס בינ"ל -התמודדות עם אירועי טרור

ד"ר ארז און, יו"ר הועדה המדעית של הכנס הבינלאומי להתמודדות ומענה לאירועי חירום ואסון סיכם את הכנס בו השתתפו כ1,000 מומחים מהארץ ומהעולם," אין ספק שעל בסיס הניסיון שנצבר באירועים בישראל והניסיון של משלחות הסיוע מישראל למדינות אחרות יש לנו הרבה ידע ויכולת. הכנס היה הזדמנות חשובה ללמידה הדדית, ופתוח שתופי פעולה לעתיד".

בין התאריכים 15-17.1.18 התקיים בתל אביב כנס ה IPRED (International preparedness & response to emergency & disasters) . זו פעם חמישית שישראל מארחת את הכנס שהוא מהחשובים בעולם בתחום ההתמודדות עם אירועי חירום ואסון. 

הכנס המאורגן על די משרד הבריאות ופיקוד העורף, מתקיים בישראל כל שנתיים.  בשלושת ימי הכנס השתתפו 950 אנשי מקצוע וביניהם  230 מומחים שהגיעו מ 32 מדינות בעולם. הכנס השנה עסק בהתמודדות עם אירועי טרור בערים, מוקדי סכסוך המחייבים טיפול בנפגעים רבים, פליטים ומהגרים, ואסונות טבע כמו רעידות אדמה וסופות קטלניות. המפגש הבינלאומי  נועד לשתף בידע הנצבר בתחום במדינות וארגונים שונים, באמצעות  הרצאות ודיונים, אירוע השיא בכנס היה הדגמת תרגיל של מגה פגוע עם נפגעים רבים.

ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי סיכם ואמר, "נפלה בידי הזכות להיות יושב הראש של הוועדה המדעית שתפקידה לקבוע את נושאי הכנס והתכנים שיוצגו בו. לשמחתי, הכנס זכה להתעניינות רבה, בשל מעמדה הבכיר של ישראל בתחום ההתמודדות עם אירועי חרום ואסון, מתוך הניסיון שנצבר באירועים בישראל והניסיון של משלחות הסיוע מישראל למדינות אחרות. הכנס היה הזדמנות חשובה ללמידה הדדית, ופתוח שתופי פעולה לעתיד, ובסיס מצוין להצלחת הכנסים הבאים"

למחרת הכנס ביום חמישי, 18.1.18 הגיעו ששה רופאים מומחים בתחום רפואת חירום ורפואה דחופה לסיור במרכז הרפואי פדה-פוריה. הקבוצה שיצרה קשר עם מנהל המלר"ד ויו"ר הועדה לשעת חירום, ד"ר ערן טל אור , סיירה במנחת המסוקים ושמעה על מערך הפינוי המוסק . לאחר מכן סיירו האורחים  עם ד"ר הגר מזרחי סגנית (בפועל) מנהל המרכז הרפואי וד"ר בת שבע צדוק , סגנית מנהל המלר"ד  במחלקה לרפואה דחופה ובביה"ח הממוגן לשעת חירום.

ד"ר סאגאר גאלוואנקר, מומחה ברפואת חירום מפלורידה ארה"ב,  אמר בסיור, "בישראל ראינו שפטריוטיות ומוכנות הולכות יד ביד. יש בישראל אחריות לאומית של המדינה ושל הצבא להיות ערוכים ומוכנים לכל תרחיש אפשרי , יש לנו הרבה מה ללמוד מכם"
ואילו פרופ' בוני ארקילה מניו יורק, הוסיפה, "הכנס היה ברמה גבוהה מאד, אין ספק שההיסטוריה והמציאות של ישראל הביאו ליצירת מערכות ומסגרות ארגוניות שמטרתן למידה, הערכות ומוכנות. התרשמנו מאד ".