במערך הקרדיו ווסקולארי של המרכז הרפואי פדה-פוריה, ביצעו ביום חמישי, 15.3.18 לראשונה, פעולה מורכבת של חילוץ מערכת ישנה של מכשיר דפיברילטור עם שתי האלקטרודות, מתוך ליבו של מטופל. אליעזר מצליח(67), תושב צפת, הגיע למחלקה הקרדיולוגית במרכז הרפואי במצב של זיהום קשה סביב האלקטרודות של מכשיר הדפיברילטור שהותקן לו לפני שנים. "מדובר בסיכון גדול, זיהום כזה בהחלט יוצר מצב מסכן חיים. הדרך היחידה לטפל במצב קשה כזה, היא להוציא את כל המערכת מתוך הלב" מדגיש ד"ר איברהים מרעי, מנהל היחידה לאלקטרופיזיולוגיה .
חילוץ המכשיר והאלקטרודות בוצע תוך שימוש במערכת לייזר חדשה ומתקדמת אשר נרכשה ע"י המרכז הרפואי, לאחרונה. ד״ר מרעי ציין כי ״הפעולה הייתה מורכבת בשל סוג האלקטרודות, אחת מהן בעלת שני סלילים, מה שהעלה את רמת המורכבות של הפעולה ואת רמת הסיכון שלה. למרות זאת, הצלחנו לבצע את החילוץבעזרת מערכת הלייזר החדשה, ללא כל סיבוכים וללא צורך בפתיחת בית החזה. הוצאת המערכת שהזדהמה מעלה את הסיכוי שהטיפול האנטיביוטי יהיה אפקטיבי והמטופל יוכל להתגבר על הזיהום הקשה.״
ד"ר גיא רוזן, אחראי שירות פרפור פרוזדורים , אשר צבר ניסיון רב עם מערכת הלייזר במהלך השתלמותו בארה״ב בשנים האחרונות, הוסיף "הפעולה המורכבת בוצעה בחדר הניתוח, תחת הרדמה מלאה ע"י צוות קרדיולוגים מומחים בסיוע צוות מרדימים וגיבוי של מנתחי הלב שלנו . הוצאת מערכות קוצב או דפיברילטורים מושתלים ישנים הינה פעולה מורכבת, בעיקר בשל התפתחות רקמת צלקת והידבקויות סביב האלקטרודות המושתלות העוברות בתוך הוריד אל הלב. מערכת הלייזר שנרכשה מאפשרת ״לקלף״ את הרקמה סביב האלקטרודה ולשחררה כך שתתאפשר הוצאתה הבטוחה החוצה. ביצוע פעולות מסוג זה מתאפשר הודות לקיום היחידה לניתוחי לב חזה במרכז הרפואי, הנותנת גיבוי של מנתחי לב מנוסים למקרה של קשיים שעלולים להיווצר בהוצאת האלקטרודה. לשמחתנו, הפעולה עברה בהצלחה רבה, והמטופל הועבר להמשך התאוששות ביחידה לטיפול נמרץ לב".
שעות ספורות לאחר הפעולה, אליעזר מצליח כבר חש הרבה יותר טוב, "כשאמרו לי שצריך לחלץ את המכשיר הישן, המשפחה שלי התחילה להתעניין בביצוע הפעולה בבתי חולים במרכז הארץ. אני סגרתי את הנושא ואמרתי ששמעתי שיש פה, בפוריה, מערך לב מצוין... היו לי הרבה חששות מהפעולה הזו אבל הצוות כאן היה מקצועי ומיומן כל כך, זה הרגיע אותי מאד. לפני הפעולה הזו לא הייתי יכול לקום מהמיטה, הרגשתי רע, הייתי מאד חלש. עכשיו, אני כבר מרגיש אחרת, הרבה יותר טוב ..."
פרופ' עופר אמיר, מנהל המערך הקרדיו ווסקולארי סיכם ואמר, "רכישת מכשיר הלייזר המתקדם היא עוד דוגמא למגוון הרחב של שירותים רפואיים שהמערך הקרדיו ווסקולארי מציע היום לתושבי הצפון, בדגש על רמה מקצועית גבוהה במיוחד וללא הצורך והקושי הרב שבנסיעה לבתי חולים במרכז הארץ".