השפית כרמית אלקיים (קורנית, משגב) העבירה ביום ראשון, 22.4.18 סדנת שף מיוחדת למטופלים הסובלים ממחלות מפרקים. הסדנה התקיימה במרכז הרפואי פדה- פוריה, ביוזמת פרויקט "רוש מושיטה יד", ובשיתוף ד"ר מוחמד עדוי מנהל היחידה לראומטולוגיה, ואוסנת תמיר האחות האחראית במרפאות חוץ.
על היוזמה הייחודית הסביר ד"ר עדוי, "יש קשר בין מחלות מפרקים לתזונה. יש מאכלים מותרים ומאכלים שאינם מומלצים לחולים כאלה. מעבר לכך, השמנת יתר היא בעייתית בשל עומס משקל כבד על המפרקים... בנוסף, ישנם מאכלים שיוצרים ריאקציות עם התרופות שמקבלים חולי מפרקים ולכן חשוב לקבל הדרכה מלאה בנושא... ההמלצות התזונתיות הן דגנים מלאים כמו אורז מלא, קמח מלא, דגש על ויטמינים שטובים למפרקים ולעצמות כמו ויטמין די, קלציום, שורש כורכום..."
הסדנא נפתחה במפגש של המטופלים עם צוות מרפאות חוץ והנהלת הסיעוד הלן מלכה זאבי, מנהלת הסיעוד ציינה, "חשוב לנו לשמוע מכם על חוויית המטופל ולהדק את הקשר שלנו איתכם המטופלים ובני משפחותיכם. נשמח לדעת אם יש מידע שהייתם רוצים לקבל מאתנו, פעילות נוספת שאנחנו יכולים ליזום ".
מנחת הסדנה השפית כרמית אלקיים - שכיכבה בעונה הראשונה של "משחקי השף", לימדה את המטופלים הסובלים מדלקות במפרקים , כיצד לשמור על תזונה אנטי-דלקתית. בתיאום עם ד"ר עדוי, כרמית הכינה תפריט מיוחד המותאם לצרכי המטופלים
"אני מאמינה שאוכל בריא הוא גם אוכל שמח...מטופלים רבים שהשתתפו בסדנת הבישול צריכים להימנע מכל מיני מאכלים. המטרה שלי היתה לחשוף בפניהם את חומרי הגלם שיגרמו להם להרגיש יותר טוב. ניסיתי להדגים להם איך הם יכולים כחלק מההתמודדות עם המחלה לעשות שינוי ולסגל לעצמם תזונה בריאה יותר".
כרמית אלקיים אף הדגימה למשתתפים איך מבשלים בקלות ותוך זמן קצר מרק או סלט טעים ובריא, "התזונה האנטי דלקתית משתלבת היטב עם סגנון הבישול שלי, ונתתי לכך דגשים חשובים. למשל, כדי לא לעורר את הדלקת שנמצאת בגוף, חשוב לאכול בטטות, ירקות מצבעים עזים, דגנים מלאים, קטניות, שמנים איכותיים, ולא לצרוך הרבה חלבון מן החי. עקרונות היסוד של התזונה האנטי דלקתית פשוטים וקלים ליישום".
המשתתפים התענינו , טעמו ושאלו שאלות . כרמית אלקיים סיכמה , "אנחנו מבלים לא מעט במטבח, אז בואו נדאג שהבילוי הזה יהיה בריא וכייפי".