השבוע נכנס המערך הקרדיו ווסקולארי של המרכז הרפואי פדה-פוריה לעידן חדש עם הכנסתו לשימוש פעיל של חדר הצנתורים החדש הראשון מסוגו בישראל הכולל את המערכות המתקדמות ביותר מסוגן בתחום מערכות הדמיית הלב Philips Azurion 7 .
לדברי פרופ' עופר אמיר, מנהל מערך הלב, "מדובר במערכת ראשונה מסוגה בארץ. מעבר ליכולות תפעוליות מעולות, עיקר ייחודה של המערכת הן תוכנות הדמיה תלת ממדיות של אקו, CT ו MRI לבבי "המולבשות" על תמונות השיקוף ומאפשרות לצוותים לנווט בתוך הלב ולבצע פעולות מורכבות כולל תיקון והחלפת מסתמים בצנתור וטפול בהפרעות קצב מורכבות על ידי אבלציות" . פרופ' אמיר הדגיש כי למערכת יתרון בולט עבור המטופלים הודות לשימוש בפחות קרינה וחומר ניגוד .
ד"ר פביו קוזניץ מנהל יחידת הצנתורים וד"ר איברהים מרעי מנהל יחידת האלקטרופיזיולוגיה וצוותיהם , כבר החלו לעבוד עם המערכת החדשה. בימים האחרונים בוצעו בהצלחה פעולות מורכבות כמו החלפת מסתם אורטאלי בצנתור (טאבי) ואבלציות מורכבות.
ד"ר קוזניץ סיכם ואמר, "אני נפעם מהיכולות הטכנולוגיות הייחודיות שהמערכת החדשה מאפשרת לנו , לצד הדמיה תלת-מימדית שאנחנו מקבלים בזמן אמת, תוך כדי הפעולות עצמן. התמונה הרבה יותר איכותית וטובה, החולה מקבל פחות קרינה ופחות חומר ניגוד ואנחנו מקבלים תמונות הרבה יותר ברורות. זה גם מאפשר לנו לאתר הצרויות בעורקים שלא היינו רואים בבירור במערכת הישנה. בפעולות החלפת המסתם אנו יכולים לצמצם את משך זמן הקרינה, זה מאד חשוב במיוחד כשמדובר בחולים קשישים או במטופלים שהם במצב קרדיאלי מורכב".
פרופ' אמיר סיכם ואמר, "המערך הקרדיו ווסקולארי של המרכז הרפואי פדה-פוריה פועל כל הזמן כדי להתחדש להתעדכן, להוסיף שירותים רפואיים ופעולות שמבוצעות בבתי חולים בודדים בארץ. הבטחנו לתושבי הצפון להביא את שרותי הרפואה המתקדמים ביותר בתחום הלב, קרוב לבית. וכך נמשיך לעשות".