במסגרת שבוע הבריאות שהתקיים בישוב תימרת, הגיעה ד"ר אנדה רוזן-ולטר, מנהלת יחידת רפואת שינים לילדים, במרכז הרפואי פדה-פוריה להרצות להורים ולילדים בגיל הרך על היגיינת הפה, שיני חלב, וכיצד למנוע עששת בגיל הרך. "כל שן חלב מתפקדת בפה בין שש לעשר שנים, לכן חשוב להקפיד על צחצוח פעמיים ביום ולשמור עליהן. בבוקר חשוב לצחצח שינים אחרי ארוחת הבוקר, כדי שלא ישארו בין השיניים שאריות מזון ".
ד"ר אנדה הסבירה לילדים ולהוריהם שהעששת נוצרת כאשר החיידקים משתמשים בסוכר שיש בפחמימות שאנחנו אוכלים או שותים ומייצרים מהן חומצה אשר פוגעת בציפוי של השן ויוצרת את החור. בהמשך, היא שאלה את הילדים שהשתתפו בהרצאה מה עדיף לאכול אם רוצים לשמור על השיניים ולמנוע עששת, בייגלה או גלידה? "למרות שבייגלה הוא לא ממתק אלא חטיף מלוח, גם בייגלה וגם גלידה הם למעשה פחמימות, אבל החיסרון של בייגלה זה ששאריות הבייגלה נצמדות לשיניים ולמעשה נשארות בפה לאורך זמן, וזה מעלה סיכון לעששת".
כדוגמאות למזון שמזיק לשינים ד"ר רוזן-ולטר ציינה: צ'יפס, ממתקים ובעיקר סוכריות וסוכריות גומי, קורנפלקס , "אלה דוגמאות למזון שנדבק לשינים ולכן יוצר נזק, אלה פחמימות שנשארות בפה. צריך להפחית במזון דביק שמזיק לשינים, ואם כבר מרשים לילד לאכול ממתקים עדיף לעשות זאת בצמוד לארוחה".
לסיום היא חזרה והמליצה להורים להקפיד ולצחצח שינים עם הילדים, החל מבקיעת השן הראשונה ועד גיל 8 " מומלץ שעד גיל 8 ההורה ישתתף ויסייע בצחצוח, חשוב שהורים יעזרו ויכוונו לפעוט את היד, יש מקומות שהילד לא מגיע אליהם לבד".
מיה צבן, דוברת המרכז הרפואי והממונה על קשרי קהילה ציינה כי הפעילות בתימרת אורגנה על ידי אסתר לובושיץ, רכזת קידום בריאות בישוב ובמסגרת פעילות המרכז הרפואי פדה-פוריה לקידום בריאות והגברת המודעות לנושא בקהילה.