ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי פדה-פוריה פתח את יום העיון בנושא "מניעת אלימות כלפי הצוות" ואמר, "נושא האלימות בחברה הישראלית הולך ומחמיר, הולך ומקצין, אנחנו עומדים משתאים ולא מבינים מדוע זה מגיע לנו? כולנו בתחושה שאיננו עושים מספיק בכדי למגר את התופעה. יחד עם זאת, נפעל באמצעים שיש לנו במניעה והתמודדות במהלך האירוע ואחריו בהגשת תלונה במשטרה ושימוש בכלי החוק מול הפוגע , ובמקביל סיוע לצוות שחווה אירוע טראומתי של אלימות.."
הלן מלכה זאבי, מנהלת הסיעוד ציינה, "זה יום עיון שנועד לתת לנו כלים להתמודדות עם הרעה החולה הזו...היום הזה מאד חשוב כחלק מהאמירה הבלתי מתפשרת , די לאלימות! "
שמעון סבח, המנהל האדמנסטרטיבי הוסיף, "אנחנו רואים בחצי השנה האחרונה פעילות משמעותית למיגור התופעה הקשה הזו, לכל אירוע יש תגובה, מכל אירוע מפיקים לקחים ולומדים...זה המקום להודות למחלקת הביטחון ולמאבטחים שלנו שבד"כ נמצאים בחזית האירועים הללו..."
את יום העיון ארגנה הועדה למניעת אלימות שבראשה עומדת ד"ר הגר מזרחי סגנית מנהל המרכז הרפואי וחבריה הם: גרשון ז'ידובסקי, ענת רוזנבלום, תגל צרפתי, משה בן סימון ותמי אזולאי.
ד"ר מזרחי ציינה, "ברור כי מטופלים ומבקרים המגיעים למרכז הרפואי נמצאים בעצמם במצוקה ולעיתים, חשים חוסר אונים. יחד עם זאת, ברור כי על מנת לתת שירות מקצועי, אדיב ואמפתי חייב הצוות המטפל לעבוד בסביבה בטוחה המאפשרת יכולת לתת מענה מקצועי בהתאם לדחיפות הרפואית הנדרשת ולעומס הקיים. חשיפת הצוות לאלימות מכל סוג גורמת לתחושת חוסר בטחון, מעסיקה את הצוות ופוגעת בשיקול הדעת ועל כן מזיקה למטופלים".
ביום העיון הציג גיא נגר, נציג המשרד לביטחון פנים, סקר שנערך בקרב עובדי המרכז הרפואי בהשתתפות 206 עובדים בהתייחס לחשיפתם לאירועי אלימות. ממצאי הסקר העלו כי כ50% מהנשאלים ציינו כי נחשפו לאלימות מילולית, כ30% ציינו כי היו עדים לפגיעה בסדר הציבורי. שיעור המשיבים שנפגעו או הותקפו פיזית עמד על 4.4%. מהסקר עולה עוד כי 77.2% מקרב העובדים דיווחו כי הם חשים תחושת ביטחון אישי במרכז הרפואי , לעומת 73.2%, בממוצע הארצי.
יורם רובינשטיין, קב"ט משרד הבריאות עדכן בדבר הפעולות בהן נוקט משרד הבריאות על מנת לצמצם את חשיפת צוותי הרפואה ברחבי הארץ לאלימות.