לרגל יום המודעות הבינלאומי לשבץ מוחי, ארגן משרד הבריאות ב29.10.18 , כנס מקצועי נרחב אשר התמקד בפערים בנושא זה בהשוואה בין המרכז לפריפריה. בפתח הדברים צוינו הנתונים הבאים: בישראל כ-18,000 מקרים חדשים של שבץ מוחי מדי שנה. רק כ-40% מהמקרים מגיעים בחלון הזמן המתאים לטיפולים מתקדמים מונעי נכות. אלפי חולים אינם מגיעים לבית החולים בחלון הזמן הנדרש.
ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי פדה-פוריה, הציג את הבעיה הקריטית בטיפול בנפגעי שבץ מוחי במרכז הרפואי והדגיש שהמחיר עבור הנפגעים תושבי האזור כבד ועלול להיות ההבדל בין אורח חיים עצמאי לנכות ולא אחת ההבדל בין חיים ומוות. "לצערנו, אנחנו נאלצים להעביר מטופלים לבתי חולים אחרים... כשאומרים שיש מספיק מרכזים לטיפול אנדווסקולארי בישראל, הכוונה היא שיש מספיק במרכז הארץ! כי בגוש דן יש ארבעה בתי חולים, ובירושלים יש שניים. אבל בכל השטח הגאוגרפי הנרחב של הצפון יש רק שתי יחידות בבתי החולים בחיפה ובנהריה . משמע, לתושבי הגליל המזרחי, רמת הגולן, אין מענה... נפגע שבץ מוחי מאזורים אלה יכול להגיע אחרי שעה אלינו ואז אנחנו צריכים להעביר אותו לבי"ח אחר. זו המציאות שלנו ושל תושבי האזור. זה לא שוויון. זו לא זמינות , המטופלים נפגעים, והמח שלהם נפגע באופן בלתי הפיך..."
ד"ר און הציג את ההצעה להקים שרות אנדווסקולארי במרכז הרפואי פדה-פוריה , אשר ייתן מענה מקצועי ומהיר לנפגעי שבץ מוחי מאזור הגליל ורמת הגולן, "אנחנו יכולים להקים שרות ולשמור על איכות ומקצועיות בשיתוף פעולה עם מרכזים רפואיים גדולים, הוכחנו שאנחנו יודעים לעשות את זה. תנו לנו לעשות את מה שנדרש עבור המטופלים שלנו , לרווחת כל תושבי האזור..."
בכנס השתתפו ד"ר מאיר רוח, עוזר רפואי למנהל המרכז הרפואי וד"ר בת שבע צדוק סגנית מנהל המלר"ד , אשר ציינו כי בשנה האחרונה, צוות המרכז הרפואי בפרויקט מיוחד בשיתוף עם חברת מדטרוניק השיגו שיפור משמעותי בתהליך הזיהוי, האבחון והטיפול הראשוני לנפגעי שבץ מוחי. ד"ר רוח הוסיף, " נפגעי שבץ מוחי אשר מגיעים למרכז הרפואי בחלון הזמן המתאים מקבלים טיפול תוך ורידי להמסת הקריש. אך, מטופלים הזקוקים לצנתור מוחי, מאבדים זמן יקר עד שמועברים למרכז בו מצנתרים- חיפה או נהריה. הזמן שעובר , משמעו פגיעה בלתי הפיכה במח. חייבים להקים מרכז לצינתורי מוח בפדה-פוריה ".