זה התחיל משיחה בבית בין בני זוג, ד"ר תומר אלבז-גרינר, רופא בכיר במכון הגסטרו במרכז הרפואי פדה-פוריה וד"ר גבי אלבז-גרינר , מצנתרת בכירה במערך הלב של המרכז הרפואי. "מדובר במטופל בן 77 שמצבו סיעוד ומורכב, ביקשו מאיתנו לסגור את הפיסטולה ממנה הוא סובל בין הושט לקנה. מאחר ולא ניתן היה לבצע את הפעולה בשיטות האנדוסקופיות המקובלות (סטנט, קליפסים) שאלתי את גבי אם ניתן לבצע את סגירת הפיסטולה באמצעות device בו משתמשים הקרדיולוגים לסגירת מומים בלב" . מסביר ד"ר תומר אלבז-גרינר.
מדובר בפעולה ייחודית ונדירה שבוצעה רק פעמים בודדות בבתי חולים בעולם ובארץ. ד"ר פביו קוזניץ, מנהל יחידת הצנתורים מוסיף, "מה שמיוחד פה הוא השימוש בdevice מעולם הקרדיולוגיה המשמש במקור לסגירת פגם מחיצה בלב והשאלתו לסגירת התעלה בין הושט לקנה". לאחר התייעצויות של צוות משולב ממערך הלב בראשותו של ד"ר פביו קוזניץ, מנהל יחידת הצנתורים במערך הלב , מנהלת מכון הגסטרו , ד"ר מאיה פריצקי וצוות המחלקה לאף, אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר ד"ר גושן וד"ר רונן הוחלט לבצע את הפעולה הייחודית.
מדובר בשיתוף פעולה ראשון ויוצא דופן בין שלוש דיסיפלינות שונות – צוות גסטרו, צוות אף אוזן גרון ומערך הלב. "זו פעם ראשונה שאנחנו בונים צוות משולב כזה, צוות הגסטרו הגיע עם המערכת שלו, צוות א.א.ג הגיע עם המערכת שלו, וביצענו את הפעולה ביחד בחדר הצנתורים המשוכלל , באמצעות ה device המתקדם", מציין ד"ר קוזניץ
וד"ר תומר אלבז-גרינר מסכם, "הפעולה הייחודית הזו תאפשר למטופל לחזור להזנה רגילה, להפסיק הזנה תוך ורידית, ותמנע זיהומים ריאתיים חוזרים כתוצאה מאספירציות חוזרות. מדובר במטופל סיעודי ומוגבל שהיה מאושפז בבי"ח תקופה ארוכה, אני שמח שהפעולה עברה בהצלחה היא תקל עליו את התפקוד ותשפר את איכות חייו".