כ120 מעובדי המרכז הרפואי פדה- פוריה הגיעו לערב מיוחד בנושא שוויון מגדרי אשר התקיים ביום שני, 17.12.18 באודיטוריום המרכז הרפואי. אורה זילברמן , הממונה על שוויון מגדרי במרכז הרפואי, אשר יזמה וארגנה את הערב המתקיים זו שנה שלישית, פתחה והודתה לאבי גבאי, יו"ר ההסתדרות מרחב כנרת ולרימונה כהן, יו"ר נעמת במרחב כנרת , על שתוף הפעולה בהפקת הערב. "בעבר ציינו את יום האשה הבינלאומי, בשנים האחרונות נעשה שינוי ואנחנו מציינים את יום השוויון המגדרי. לאורך כל השנה נעשית במרכז הרפואי פעילות חשובה לקידום הנושא".
ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי אמר בפתח הדברים , "לפני כשבועיים היינו חלק מהציבור שקם ויצא נגד התופעה הקשה של אלימות כלפי נשים. הציבור בישראל אמר לא עוד! זה תלוי בנו, לא להסתיר את האלימות במחשכים, לחשוף אותה, אם אנחנו עדים לאלימות אצל השכן, אצל חברים, לתת לגיטמציה לנשים שחשופות לאלימות ולהגיד די! יחד מוטלת עלינו המשימה להמשיך במאבק הזה עד שנשיג את השינוי בחברה בישראל".
מנהלת הסיעוד, הלן מלכה זאבי ציינה, "בארץ פועלים עשרות ארגוני נשים והסיבה היא שנשים עדיין לא הצליחו להגיע לשוויון ולהיטמע בפוליטיקה , באקדמיה, בעולם הפיננסי ...טוב שאנחנו מדברים וחותרים לשוויון אמיתי , זה יגיע, אך עדיין כברת דרך לפנינו".
שמעון סבח, המנהל האדמיניסטרטיבי, ציין כי "אנחנו עומדים ביעדים המגדריים וזה הישג מרשים, יותר משני שליש מהעובדים במרכז הרפואי שלנו הן נשים. חשוב להמשיך ולעסוק בנושא השוויון המגדרי ולוודא שיהיה כל הזמן בתודעה של כולנו" .
במרכז הערב עמדה הרצאה של ד"ר נסיה לנג, גניקולוגית ולשעבר אחראית מרכז טנ"א לטיפול בנפגעי אלימות מינית, אשר הרצתה על מימוש שאיפות מקצועיות בעולם של גברים. גילי ועמית צוק, זוג הטרוסקסואלים והורים לארבעה ילדים, ניהלו חיי נישואים בנאליים ושגרתיים עד שערב אחד בינואר 2015 עמית יצא באוזני אשתו מהארון כאישה טרנסקסואלית. גילי צוק תארה בפני את התמודדות המשפחתית עם הסיטואציה המורכבת. לסיום, היוצר נועם חורב שר וסיפר את הסיפור שמאחורי השירים.