כ 150 משתתפים הגיעו לכנס הישראלי הראשון לריצה למרחקים שהתקיים בצמוד למרתון טבריה ה42, בתאריכים 2,3.1.19 במרכז הרפואי פדה-פוריה.
לאור ההתעניינות הגוברת בספורט הריצה בעולם ובישראל, יזם ד"ר רון גולן, יו"ר החברה לרפואת ספורט, כנס ראשון מסוגו שעסק כולו בריצה למרחקים. "מספר הרצים הולך וגדל בהתמדה, התחום מתמקצע יותר ויותר מבחינת אימונים, תזונה, וציוד, ועדיין יש מה ללמוד, בעיקר מבחינת בריאות ותחזוקה גופנית. על רקע זה התגבשה היוזמה לכנס ריצה בינלאומי ראשון בישראל, לקהל יעד של מאמנים ומטפלים שונים פיזיותרפיסטים, רופאים, פיזיולוגים ותזונאים". ד"ר גולן חבר לד"ר ג’ורדן מצ’ל, רופא ספורט בכיר בביה"ח לניתוחים מיוחדים בניו יורק, מומחה לפציעות ספורט ובעצמו רץ מרתון. "החיבור ביננו הוביל ליוזמת הכנס ולקישור שלו לצפון הארץ ולמרתון טבריה, בו אני משמש כמנהל רפואי. כנס זה בצמוד למרתון טבריה עשוי להביא לתיירות ספורט בכלל ורפואת ספורט בפרט, כשאנשי מקצוע ומטפלים שונים יגיעו לכנס וישתתפו לאחר מכן במרוץ עצמו".
ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי פדה-פוריה אשר פתח את הכנס הבינלאומי ברך על היוזמה, "אנחנו מברכים על הזכות לארח כנס ראשון מרתק וחשוב, בתחום שהעניין בו הולך וגובר. המחקר בתחום רפואת הספורט, הפיזיולוגיה והתזונה מתפתח במקביל לפופולריות המדהימה של תחום הריצה והמאמץ. כמרכז רפואי שנושא קידום הבריאות והחיבור לקהילה הוא מרכיב מרכזי בחזון שלו, החיבור לכנס הזה ולנושאים אלה הוא טבעי לנו ומתבקש. אני מאמין שהכנס הזה הוא תחילתה של מסורת חשובה".
הכנס כלל יומיים של הרצאות ופאנלים בתחומים הרלוונטיים לעולם הריצה, כולל הצגת נתונים ותובנות ממחקרים מתקדמים בשדה ובמעבדה. מושב שלם הוקדש לתחום הקרדיולוגי, במסגרתו הרצה ד"ר דורון סודרסקי, ממערך הלב במרכז הרפואי פדה-פוריה על גורמי הסיכון למוות פתאומי ברצים, ד"ר רונן ראובני מהמרכז הרפואי שיבא, סקר שינויים פיזיולוגיים שעובר הלב ברצים למרחקים ארוכים, וד"ר סער מנחה מהמרכז הרפואי אסף הרופא הרצה על הבדיקות הנדרשות ברצים למרחקים ארוכים למניעת סיבוכים ומוות פתאומי. ד"ר מצ'ל ואורתופדים מהמרכזים הרפואיים של אסף הרופא, זיו ומאיר דנו,במושב נפרד, בביומכניקה של הריצה, מניעה וטיפול בפציעות ספורט ברצים. פרופ' אנדרו ג'ונס, מומחה בינלאומי בפיזיולוגיה של המאמץ מאוניברסיטת אקסטר, אנגליה, שליווה את אלופת העולם ושיאנית מרתון, פולה רדקליף, הרצה במושב נוסף על שיטות מדידה פיזיולוגיות במעבדה ובשטח ויישומן בשיטות אימון שונות. מושבים אחרים עסקו בשעונים ביולוגיים וריצה, בקרת חום גוף, תזונה ומטבוליזם, ופסיכולוגיה של ריצה למרחקים ארוכים, כולל ריצות אולטרה-מרתון.
הכנס נחתם ביום עיון מיוחד לספורטאים ורצים, בו בין היתר סקר פרופ' ג'ונס ניסיון לרדת משעתיים במרתון בפרויקט מיוחד של חברת "נייקי" ושיאן העולם במרתון, אליוט קיפצ'וגה. בסיכום הכנס ציינו המשתתפים את מגוון ורמת הנושאים שעלו בהרצאות ובדיונים, והביעו עניין בכנס המשך בנושא חשוב ומתפתח זה.