שושי אופיר (ד"ר חארטה) הליצנית הרפואית של מרכז טנ"א (לטיפול בנפגעי אלימות מינית), שהוא המרכז הראשון בעולם ששילב ליצנית רפואית בטיפול בנפגעי אלימות מינית, נסעה בחודש שעבר למלבורן אוסטרליה בהזמנת עמותת הליצנים הרפואיים האוסטרלית The) Humour Foundation) וכן לבקשת המרכז לרפואה משפטית (The Victoria Forensic Paediatric Medical Services )הממוקם ב Royal Children's Hospital במלבורן.
" הוזמנתי בכדי ללמד את הליצנים איך לשלב את הליצנות הרפואית בליווי ובטיפול בנפגעי הזנחה, אלימות פיזית ואלימות מינית, ואת הרופאים איך לעבוד עם הליצנים. להכשרה היו שני חלקים עיקריים: לימוד הליצנים ולימוד הצוות הרפואי במרפאה. בהדרכה של הליצנים, הסברתי על המצב הרגשי והנפשי בו נמצאים הקורבנות, על ההבדלים המשמעותיים בין אוכלוסייה זו לאוכלוסיית המאושפזים במחלקות האחרות של ביה"ח, ועל הרגישות היתרה הנדרשת במחלקה זו. דנו גם בהשפעה שעלולה להיות על הליצנים העובדים במחלקה זו ועל הדרכים לשמור על עצמם ולא להישחק".
שושי אף העבירה סדנאות במהלכן תרגלו המשתתפים יכולות ליצנות ומשחק המותאמות למצבי משבר. הסדנאות כללו גם התנסות במרפאה, "לכל מקרה הצטרף ליצן אחד ואני צפיתי בו עובד, תיעדתי את עבודתו ורשמתי הארות והצעות לשיפור. לאחר מכן ניתחנו כולנו את המקרה".
בהכשרה של הרופאים שושי אופיר התמקדה בשילוב הליצן בעבודה השוטפת במרפאה, בנקודות בהם הליצן יכול לסייע במהלך ביקור ובדיקה ובאופן בו על הרופאים לעבוד כצוות עם הליצנים. "במפגש האחרון שהתקיים בתום שבוע נוסף בו עבדו הליצנים במרפאה, דר' אן סמית',מנהלת המרפאה ציינה שנוכחות הליצנים עוזרת לא רק למטופלים אלא גם לה עצמה ולכל הצוות. היא הדגישה את השינוי החיובי האדיר שעברה המרפאה. לדבריה, מאז שהליצנים נכנסו לעבוד במרפאה, נשמעים קולות צחוק ושמחה. זו תמורה חיובית, מעצימה ועוצמתית לכולם".
את שלושת השבועות במלבורן, שושי אופיר מסכמת כחוויה מעצימה ומרגשת, "אני נרגשת שמעכשיו גם הילדים במלבורן, יזכו לעבור בדיקה קשה זו כחוויה חיובית. צברנו ידע וניסיון רב במרכז טנ"א לצד לימודי האקדמיים ומחקרים בתחום. ואנחנו שמחים לחלוק את הידע והניסיון שלנו לרווחת כלל הילדים".