ביום ראשון, 31.3.19 , יצאה משלחת ראשונה של המרכז הרפואי פדה-פוריה למסע לפולין, בראש המשלחת עומדים ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי, ומלכה אמר מדמון מנהלת הסיעוד . נועה סלע, עוזרת מנהל המרכז הרפואי אשר ארגנה את המשלחת ציינה "עבורי זהו רגע מרגש, משלחת כזו לפולין היא נקודת ציון אישית אבל גם צומת משמעותית בחיי הארגון שלנו... להתפנות לשבוע קצר ולהתמודד עם שאלות של זהות, דמוקרטיה, הומניזם, זכויות אדם. אם לעשות את כל אלה אז לעשות יחד עם "משפחת פוריה".
במפגש מרגש שהתקיים ימים ספורים לפני המסע אמר ד"ר ארז און, "במציאות של היום שבה הכחשת השואה היא חלק מההוויה, זה הזמן לומר אנחנו כאן! אנחנו רוצים לזכור, אנחנו רוצים לחוות את החוויה הזו. אני מאחל לכולנו מסע משמעותי".
המשלחת שמונה 30 מעובדי המרכז הרפואי , זכתה לשיתוף פעולה ותמיכה של שלושת הוועדים: ועד מנהל ומשק, ועד הרופאים, וועד הסיעוד. פרסילה רהב מאיר , נציגת ועד הסיעוד אמרה, "זכיתי כמו רבים מכם לראות את ילדי עושים את אותו מסע וחוזרים מחוזקים וקשורים יותר לארצם ומולדתם, זו זכות וגאווה גדולה להיות חלק מהמסע הזה".
ואילו רחמים חמוס, יו"ר ועד מנהל ומשק אמר, "כל הילדים שלי יצאו במסע לפולין במסגרת ביה"ס, תמיד הבטחתי לעצמי שאני אעשה את המסע הזה שהוא בעיני חשוב לכל יהודי ולכל אדם באשר הוא אדם".
בחלקו השני של המפגש שמעו המשתתפים את עדותו המרגשת של צבי נוימן, שנולד ב1925 למשפחה חרדית בצ'כוסלובקיה ושרד את הגטאות ומחנות ההשמדה, "במרץ 1944 הגרמנים כבשו את הונגריה(שהעיירה בה גדלתי היתה תחת שליטתה) , באפריל הם כבר החלו לאסוף את היהודים בגטאות...תוך 6 שבועות , כחצי מיליון יהודי הונגריה היו באושוויץ...היעילות הגרמנית הזו זה פשוט משהו שלא יאמן ...היהודים נאספו מהכפרים לערים ומשם ברכבות לאושוויץ, קשה לתאר את זה... כשהגענו לאושוויץ דיברנו ביננו , היינו בטוחים שהגענו לעבוד שם ואחרי המלחמה נחזור הביתה..."