עור לעור כפול 6

שלוש אימהות עם שלושה זוגות של תאומים מתרגלים קנגורו בפגיית המרכז הרפואי פדה-פוריה.

רותם מזרחי מכנרת, חורי ריהאם ממג'אר, והלל נוי מעפולה נפגשו הבוקר בפגייה של המרכז הרפואי פדה-פוריה כשהן מיישמות את שיטת הקנגורו . החודש הוא חודש אתגר הקנגורו, שמטרתו היא להגביר את המודעות של ההורים ושל הצוות המטפל לשיטה  המעודדת מגע של עור בעור בין הפג להוריו.

בפגיית המרכז הרפואי פדה-פוריה נפתח אתגר הקנגורו ביום ראשון,  אורלי בנור, אחות אחראית בפגיה ומומחית קלינית לטיפול בפגים מסבירה, " שעות קנגורו חשובות מאד להתפתחות הקוגנטיבית והפיזית של הפגים. לשיטה זו יתרונות בריאותיים, פיזיים ונפשיים ולכן מומחים ברחבי העולם ממליצים עליה ".

"אנו מאמינים בשיטת קנגורו ומקדמים אותה כי הוכח ששעות קנגורו מעודדות  התפתחות מוחית, הגנה נירולוגית וחיסונית לצד יצירת חיבור עם ההורים", מוסיפה ד"ר סמולקין, מנהלת המחלקה, "מאז ומעולם ידוע שאין כמו תינוק בחיק הוריו. המגע של עור בעור משפר את בריאותו של הפג  ויוצר קשר נפשי חזק בינו לבין הוריו".

את המיזם החל המרכז הרפואי סאינברוק שבקנדה, שהשיק לפני שבע שנים את  אתגר קנגורו – skin to skin  .  בו משתתפות פגיות ממדינות רבות ברחבי העולם מטרת היוזמה היא  לחזור ולאמץ את שיטת "עור לעור". 
"השנה הפגיה משתתפת במרתון העולמי ותיישם את  מרתון הקנגורו למשך שבועיים, התחלנו ב 19.5.19ונמשיך עד סוף מאי. בשבועיים של המרתון נעשה רישום של השעות שהפגים שהו בקנגורו בטבלה שהוכנה במיוחד לשם כך על ידי צוות המחלקה" מציינת אורלי.  .