מפגש צוות המרכז הרפואי עם המשטרה

במפגש משותף של הנהלת הסיעוד, השרות הסוציאלי והועדה למניעת אלימות במרכז הרפואי פדה-פוריה עם מפקד משטרת טבריה, ציינו המשתתפים את השינוי באווירה ואת ההיענות הגבוהה של המשטרה וסיכמו על העמקת שתוף הפעולה.

במפגש מיוחד שהתקיים במרכז הרפואי פדה-פוריה נדונה הפעילות המשותפת עם משטרת ישראל והעמקת שתוף הפעולה. במפגש שהתקיים ב25.7.19 השתתפו מנהלת הסיעוד, מלכה אמר מדמון ונציגי הנהלת הסיעוד, מנהלת השרות הסוציאלי, ענת רוזנבלום וצוות השרות הסוציאלי, וקב"ט המרכז הרפואי, גרשון זידובצ'קי . 

מלכה אמר מדמון פתחה את המפגש והדגישה את השינוי באווירה ובתקשורת עם המשטרה, "התחושה של הצוות שלנו היום הרבה יותר טובה, אנחנו חשים ביטחון ויודעים שנקבל מענה מהיר ומידי.. "
ענת רוזנבלום, מנהלת השרות הסוציאלי ציינה את התקשורת השוטפת בין הסיעוד והשרות הסוציאלי עם תחנת המשטרה בטבריה גם בהקשר של מקרי אלימות בתוך המשפחה.

מפקד תחנת טבריה, סנ"צ אלי סלוק, סקר את הפעילות בשנה האחרונה והוסיף כי הוא מברך על המפגש עם הצוות וחברי הועדה למניעת אלימות בביה"ח. "אנחנו נקראים יותר ויותר לא משום שיש יותר אירועי אלימות אלא משום שיש יותר מודעות, וזה חשוב מאד. צוות רפואי שלא חש ביטחון אינו יכול לבצע את עבודתו נאמנה, לכן מאז כניסתי לתפקיד שמתי את הטיפול באלימות מילולית, פיזית במרכז הרפואי פדה-פוריה בעדיפות גבוהה. המטרה שלנו היא לאפשר לכם לבצע את עבודתכם בצורה מיטבית".

סנ"צ סלוק ציין את הפעילות הרבה מול קב"ט המרכז הרפואי, והוסיף, "אנחנו עובדים מאד יפה ביחד עם גרשון ודברים מתקדמים מהר וביעילות. כשיש ארוע בביה"ח אנחנו מתייחסים במלוא הרצינות, מגיעים לכאן ומעודדים את הצוות להגיש תלונה. בעבר הצוות נמנע מלהתלונן ואני שמח שחל שינוי משמעותי בגישה הזו. זו הדרך היחידה לשרש את הנגע הזה. ויש תוצאות, אנחנו מאתרים יותר עבירות, ופותחים יותר תיקים, יש תיקים שמגיעים למעצר ולכתב אישום ".

קב"ט המרכז הרפואי, גרשון זידובצ'קי, סיכם ואמר, "מתוך 70 אירועי אלימות שדווחו עד כה ב2019, 16היו אירועי אלימות פיזית והאחרים היו מקרי אלימות מילולית כלפי הצוות... אנחנו מברכים על ההיענות של משטרת טבריה לפניות שלנו. יש רצון של כל הגורמים לקיים מפגשים נוספים ולהעמיק את שתוף הפעולה".