מפגש ראשי רשויות במרכז הרפואי פדה-פוריה

"החלום של מרכז שיקום לתושבי הצפון מתגשם בימים אלה", אמר ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי פדה-פוריה, במפגש החגיגי עם ראשי הרשויות מהגליל והעמקים.

"החלום של מרכז שיקום לתושבי הצפון מתגשם בימים אלה, כאן במרכז הרפואי פדה-פוריה", כך פתח ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי פדה-פוריה, את המפגש החגיגי עם ראשי הרשויות מהגליל והעמקים , ביום רביעי 4.9.19 . במפגש עדכן ד"ר און את המשתתפים ותאר את ההתקדמות המשמעותית שנעשתה בפרויקטים רבים של פיתוח ובינוי ברחבי המרכז הרפואי: בניית  חדרי הניתוח החדשים, הקמת  מכון דיאליזה חדש ומרווח, בניית  יחידת טיפול נמרץ ילדים. לצד פתיחת מספר מרשים של יחידות ושירותים רפואיים חדשים לרווחת כל תושבי הצפון.

יורם קרין, ראש המועצה האזורית עמק המעיינות, עידן גרינבאום, ראש המועצה האזורית עמק הירדן, ניצן פלג, ראש המועצה האזורית גליל תחתון, רון קובי ראש העיר טבריה, עומאר ואקד ראש העיר עראבה,  נתי אלפסי ראש המועצה המקומית מגדל, מוניר חמודה, ראש המועצה המקומית בועיינה נוג'ידאת, שניר אריש ראש המועצה המקומית יבנאל, פריד ג'אנם, ראש המועצה המקומית מג'אר, קאסם סאלם ראש המועצה המקומית דיר חנא, סמיר אבו זייד, ראש המועצה המקומית עילבון, זכריא נאפסו, ראש המועצה המקומית כפר קמא, אלי מאירי, מנכ"ל אשכול כנרת עמקים ונציגי רשויות נוספים,  הגיעו ביום רביעי 4.9.19 לכנס השנתי לראשי הרשויות  במרכז הרפואי
פדה-פוריה.

בפורום המיוחד, העניק ד"ר און מגן הוקרה למוטי דותן, ראש המועצה האזורית גליל תחתון לשעבר, ואמר, "לאורך שנות כהונתך המרשימה, טובת המרכז הרפואי עמדה תמיד לנגד עיניך, פעלת ללא לאות ודאגת ליזום, להוביל, לגייס ולעשות למען פיתוחו וקידומו של המרכז הרפואי שלנו! בזכות ההתגייסות המלאה שלך המרכז הרפואי התעצם והגיע להישגים יוצאי דופן..."

מוטי דותן הודה לד"ר און ואמר, "בלי ראשי הרשויות לבי"ח פריפריאלי כמו שלנו מאד מאד קשה. הנהלת ביה"ח זקוקה לתמיכה וללובי שלכם כדי להתקדם ולהמשיך לקדם את המרכז הרפואי. אני קורא לכם להיות יותר מעורבים ולחבר את הקהילה, כי זה בית החולים שלנו! ".

בחלק השני, ד"ר ניזאר חוראני מנהל יחידת שבץ מוחי החדשה, הציג את הפעילות שכבר נעשית והוסיף, " באירוע של  שבץ מוחי יש משמעות קריטית לכל דקה שחולפת מרגע השבץ ועד הטיפול. משמעות העיכוב בטיפול היא פגיעה קריטית ואובדן תאי מוח. יש 18,600 מקרי שבץ בישראל בשנה, כשמטופל שבץ מגיע אלינו אנחנו דואגים לתת לו את הטיפול המהיר ביותר ובצורה האופטימאלית...אנחנו בעיצומו של מחקר כדי לבנות תוכנית לשיפור רמת המודעות של הציבור, הבעיה היא ששבץ לא מלווה בכאבים, ואנשים לא מבינים שהם חווים שבץ ולא ממהרים להגיע באמבולנס לביה"ח". 

בהמשך לדברים אלה אמר ד"ר און, "המשימה הבאה שלנו היא להיכנס גם לצנתורי מוח, יחידת שבץ המוחי שלנו כבר עושה פלאים מאז שנפתחה וכמות המטופלים שזוכים לטיפול ולשיפור משמעותי עלתה בעשרות אחוזים. צנתורי מוח אין בכל אזור הגליל המזרחי והעמקים. מרחק הנסיעה לנהריה וחיפה, שהם המרכזים הרפואיים בהם מבוצעים צינתורי מוח, יכול להגיע ליותר משעה. משמעות העיכוב היא שהסיכון למוות עולה ב 5%, ואחוז החולים שיאבד יכולת תפקוד עצמאי  יעלה  ל 15% עד 20%. מדובר על ירידה בתפקוד של כ- 5% עד 10%, בכל שעה שחולפת ללא טיפול".

ד"ר רוני בן אבי, מנהל יחידת ניתוחי חזה וריאה החדשה תאר את הפער הדרמתי בין הצפון למרכז הארץ, "במחוז בצפון אני כירורג החזה היחיד ואני נותן מענה לאוכ' שמגיעה לכ1,200,000 תושבים. במרכז לצורך ההשוואה, יש כירורג חזה אחד על כל 100,000 תושבים! " .

ד"ר גור מייצנר, קרדיולוג ילדים, סיפר על המרכז לבריאות וספורט לילדים ונוער, היחיד מסוגו בצפון,  אשר פועל מזה כשנה במרכז הרפואי ונותן מענה רב תחומי להתמודדות עם מגפת ההשמנה בקרב ילדים ובני נוער, "בארץ 35% מהילדים בכתה ז' סובלים מהשמנת יתר. באזור טבריה הנתונים יותר גבוהים מהנתונים הארציים ומגיעים ל39% . ואילו בעילבון לדוגמא, הנתון מגיע ל62% ! פתחנו את המרכז הזה בביה"ח פוריה כדי לתת מענה לילדים האלה ולמשפחות שלהם ובכדי שלא יגדלו להיות מבוגרים חולים ". 

יורם קרין, יו"ר אשכול רשויות כנרת –עמקים, סיכם את המפגש ואמר, "זה היה מפגש מרתק ומלמד, הבנו כמה חשוב לנו להתגייס וליצור חיבור הדוק בין המרכז הרפואי לקהילה, כי המשמעות היא קידום בריאות והעלאת המודעות בקרב התושבים שלנו. המעורבות והסיוע שלנו יאפשרו למרכז הרפואי להמשיך ולהתפתח ולהביא לכאן עוד רופאים טובים ושירותים רפואיים נוספים , אנחנו באשכול סימנו את נושא הבריאות כאחד הנושאים המרכזיים שלקחנו על עצמנו לקדם".