ממשיכים את התכנון האזורי

מפגש שני לתהליך האסטרטגי של אשכול הרשויות כנרת עמקים התקיים במרכז הרפואי פדה-פוריה בהשתתפות 100 משפיעים ומובילי דעה מהאזור .

רשת 100 המשפיעים של אשכול הרשויות כנרת עמקים, התכנסה למפגש עבודה שני של תהליך התכנון האסטרטגי. במפגש נכחו בכירים ברשויות המקומיות , אנשי עסקים, אנשי סביבה, פעילים חברתיים, אנשי חינוך, תיירות , יזמים ואקדמאים. לכולם מכנה משותף - הרצון הכנה והאומץ לקחת חלק בתהליך אסטרטגי לקידום איכות החיים באשכול.
מנכ"ל אשכול כנרת עמקים, אלי מאירי אשר מוביל את התהליך ציין, "בחרנו להיפגש במרכז הרפואי פדה-פוריה, המשרת את אוכלוסיית האזור על כל גווניה. צוות המרכז הרפואי, מהווה גם הוא מארג רב תרבותי מרשים ויחד הם משתפים פעולה בהבאת שירותים רפואיים מקצועיים ואיכותיים לתושבי האזור כחלק מהגשמת חזון המרכז הרפואי.
מנהל המרכז הרפואי, ד"ר ארז און, הציג את התהליך האסטרטגי שעבר המרכז הרפואי בשנה האחרונה ואת החזון החדש "ערכי החזון, הם מהות העשייה שלנו והתכלית לקיומנו. הערך המוביל הוא השאיפה להיות הבחירה הראשונה של הציבור שלנו. אנו נעשה ככל הנדרש, כדי שהמטופלים, בני משפחותיהם, והקהילה אותה אנו משרתים, יראו בנו המקום המועדף לקבלת טיפול רפואי. תושב האזור יבחר להגיע לקבל טיפול רפואי אצלנו, ויעמוד על כך, מתוך תחושת ביטחון ואמונה שאצלנו יקבל את המענה הרפואי והאישי, האיכותי והמקצועי ביותר".
 עיקר היום הוקדש לעבודה בצוותים בארבעת תחומי היסוד שנבחרו: פיתוח כלכלי, פיתוח חברתי, תיירות ואיכות סביבה. בכל אחד מהתחומים התגבש צוות אינטגרטיבי מהמגזרים השונים ומהרשויות השונות. הצוותים מיקדו לעצמם שני אתגרים מרכזיים שבהם יש רצון לפעול ברמה האזורית.
צוות הפיתוח הכלכלי הציב אתגר ראשון במשיכת תעסוקת הייטק למרחב, ואתגר שני ביצירת קהילת יזמים אזורית. צוות התיירות הציב אתגר גדול של בניית תכנית תיירות אזורית ובתוכו איגום של התיירנים במרחב לגוף אחד שיתמוך ויסייע בפיתוח התיירות. צוות הפיתוח החברתי יעסוק בפיתוח מענים לאוכלוסיית בעלי הצרכים המיוחדים, וכן ינסה לפתח רשת מרכזי מצוינות איזוריים. צוות איכות הסביבה שוקד בימים אלה על בניית ביצוע והוצאה לפועל של התכנית האזורית שכבר אושרה במשרד להגנת הסביבה. וכן נקבע שיכנס לשיתוף פעולה עמוק עם רשות ניקוז ירדן דרומי במאמץ לשמירת השטחים הפתוחים.
 
בשלב הבא יצאו  הצוותים לתהליך למידה, מפגשים וסיורי השראה כדי להעמיק את הלמידה וההבנה באתגרים שנבחרו. במפגש שיתקיים בינואר, יבחרו הצוותים כיווני פעולה אופרטיביים לקראת גיבושה של תכנית העבודה בהמשך. אלי מאירי סיכם, "מרשים לראות את שיתופי הפעולה הנרקמים בין האנשים, הארגונים והמגזרים,  תהליך שנותן המון כוחות ותקווה לשינוי ושיפור איכות החיים במרחב".