כ-120 משתתפים הגיעו לכנס הריצה הישראלי ה-2 שהתקיים במרכז הרפואי פדה-פוריה בצמוד למרתון טבריה ה-43, ביום רביעי, ה-1.1.20, עם פתיחת השנה החדשה. בהמשך להצלחת הכנס ה-1 שיזם ד"ר רון גולן, יו"ר החברה לרפואת ספורט, בשנה שעברה, הוחלט להמשיך את המסורת ולארגן גם השנה כנס מקצועי שכול עיסוקו הוא בריצה למרחקים ארוכים. "מספר הרצים הולך וגדל בהתמדה, התחום מתמקצע יותר ויותר מבחינת אימונים, תזונה, וציוד, ועדיין יש מה ללמוד, בעיקר מבחינת בריאות ותחזוקה גופנית. בכנס הבינלאומי השתתף קהל יעד של מאמנים ומטפלים שונים פיזיותרפיסטים, רופאים, פיזיולוגים ותזונאים". ד"ר גולן וד"ר ג’ורדן מצ’ל, רופא ספורט בכיר בביה"ח לניתוחים מיוחדים בניו יורק, מומחה לפציעות ספורט ובעצמו רץ מרתון הובילו את הכנס שהתמקד השנה ברצים המבוגרים.
ד"ר הגר מזרחי, סגנית מנהל המרכז הרפואי פדה-פוריה שפתחה את הכנס ברכה ואמרה, "אנחנו מודים על הזכות לארח כנס מרתק וחשוב בתחום בו העניין הולך וגובר. חזון המרכז הרפואי שם במרכז את המשימה שלנו לפעול למען קידום בריאות ורפואה מונעת בקהילה. לכן, עבורנו החיבור לכנס הזה ולנושאים של פעילות גופנית והגברת המודעות ליתרונות של פעילות כזו, הוא חיבור טבעי ומבורך".
הכנס כלל הרצאות ופאנלים בתחומים הרלוונטיים לעולם הריצה, כולל הצגת נתונים ותובנות ממחקרים מתקדמים בשדה ובמעבדה. פרופ' רוברט סאליס, נשיא לשעבר של הקולג' האמריקאי לרפואת ספורט ונשיא נוכחי של ארגון "Exercise is Medicine", פתח עם סקירה של הסיכונים הטמונים במעט או יותר מידי פעילות גופנית והמינון המומלץ. פרופ' סמואל מרקורה מבריטניה, דיבר על התובנות מהמחקרים שלו על תפקוד ועייפות מנטליים והשפעתם על הביצוע הספורטיבי. ופרופ' פרנק מורין מגרמניה, התמקד בתפקוד מערכת העיכול של הספורטאי: מהישיבה על הספסל ועד ריצת מרתון. בהמשך התקיים מושב בנושא תזונת הספורטאי המבוגר אותו פתח צחי כנען. את המושב האורתופדי-פיסיותרפי פתח דר' מצ'ל שסקר אסטרטגיות לריצה בגיל המבוגר. המושב הקרדיולוגי נוהל ע"י פרופ' פוקס, מנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי ע"ש שמיר, שסקר את השפעת הגיל והפעילות הגופנית על מערכת הלב וכלי הדם.
המשוב על הכנס בקרב משתתפיו היה מצוין, חלק מהמשתתפים ציין שתרומת הכנס לקידום ענף הריצה בארץ חיונית, ויש מקום להרחיב את מידת השתתפות בו ואת מגוון הנושאים.