ביום רביעי 12.2.20 התקיים כנס השבץ המוחי לרופאי משפחה אותו יזם ואירגן צוות יחידת שבץ מוחי במרכז הרפואי פדה-פוריה. ד"ר מאיר רוח, עוזר רפואי למנהל המרכז הרפואי פתח את המפגש ותאר את תנופת הפיתוח והשירותים הרפואיים החדשים שנוספו לאחרונה במרכז הרפואי, "מערך הילדים עבר מהפכה בשנתיים האחרונות, גולת הכותרת היא היחידה החדשה לטיפול נמרץ ילדים. הוספנו מומחים בשורה של תחומים: מומחה זיהומים בילדים, נוירולוג ילדים, מומחה ריאות, קרדיולוג ילדים, כירורגיה ילדים ועוד, הכל כדי לתת לתושבים את הטיפול הכי טוב כאן באזור שלנו, מבלי לנסוע רחוק " .
בהמשך ציין ד"ר רוח את היחידה לשבץ מוחי שנפתחה ב2019 , "פתחנו יחידה חדשה כדי לתת מענה מיטבי למטופלי שבץ מוחי. בשבץ מוחי כל דקה קריטית, כל דקה ללא טיפול משמעה -שני מיליון תאי מוח מתים. היחידה שלנו היא היחידה הכי פעילה בצפון , היקף הפעילות גדל פי 5 בשנה האחרונה. בקרוב יהיה אצלנו גם צנתור מוח ואז נוכל לתת מענה לכ20% מהחולים שזקוקים לצנתור כדי שלא יצטרכו יותר לנסוע עד לבתי החולים בנהריה או חיפה".
ד"ר ניזאר חוראני, מנהל יחידת השבץ המוחי סקר את החידושים בתחום הטיפול בשבץ מוחי. ד"ר חוראני הדגיש כי ביחידה הייעודית לחולי שבץ מוחי נבחן מצבם של המטופלים כל הזמן, לאיתור אירוע חדש או הפרעות בקצב הלב. לניטור זה יש חשיבות גדולה מאד בהתאמת הטיפול התרופתי לכל חולה באופן אישי על מנת למנוע אירועים מוחיים חוזרים. אנו מאמינים במצוינות, השאיפה שלנו היא למקם את פדה-פוריה בשורה אחת עם המרכזים המובילים בתחום האבחון והטיפול של שבץ מוחי.
ד"ר חוראני הוסיף, " כאשר מטופל לא מקבל טיפול מציל חיים, הסיבה העיקרית היא ההגעה המאוחרת לבית החולים. הסיבות הנפוצות להגעה מאוחרת הינן חוסר מודעות של הקהילה, הגעה ברכב הפרטי ולא באמבולנס. אנו ביחידת השבץ נפעל גם להגברת המודעות בנושא השבץ והטמעת המונח 'זמן זה מוח', ולשיפור הקשר עם חברות האמבולנסים והקהילה ".
בהמשך הרצו ד"ר רוזן, מהיחידה לאלקטרופיזיולוגיה במערך הלב על מניעה ראשונית של שבץ מוחי. ד"ר אוברמן, מנהל המחלקה לשיקום גריאטרי הרצה על שיקום לאחר שבץ מוחי.
סנדרה אריש, האחות האחראית ביחידה הציגה למשתתפים את היחידה החדשה, את תהליך הטיפול והניטור של המטופלים ביחידה, העבודה הרב-תחומית והתכניות העתידיות של היחידה.
הצוות הפרא רפואי : יחידות הפיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, תזונה קלינית ועבודה סוציאלית, הציגו את העבודה המקצועית הרב-תחומית ביחידת השבץ, בדגש על החשיבות של המשך המעקב אחרי מטופלים לאחר החזרה לקהילה. מטופלים רבים סובלים בעקבות השבץ מפגיעה מוחית הפוגעת בתפקודם. במקרים רבים הם יזדקקו לליווי שיקומי, הכולל למידה והסתגלות למצב החדש ושיפור המיומנויות שנפגעו. פעמים רבות המטופל נזקק לטיפול של צוות רב-תחומי, שמטרתו להשיב למטופל את מירב התפקוד ולהפחית את התלות שלו בגורם חיצוני.