"בשבוע הזה נחגוג לראשונה בישראל את שבוע התזונה והתזונאית. תזונה בריאה, מסייעת במניעת מחלות כרוניות רבות ואף תומכת בטיפול בהם. לתזונה בריאה משמעות בכל שכבות הגיל, החל מתכנון ההיריון ובשנתיים הראשונות לחיי היילוד, דרך שנות הגדילה וההתבגרות בהן נרכשים הרגלי התזונה המהווים בסיס לעתיד, וכלה בגיל המבוגר בו הקפדה על תזונה בריאה מסייעת בשמירה על הבריאות ושיפור איכות החיים..." כך פתחה גלית מגריל, מנהלת היחידה לתזונה קלינית במרכז הרפואי פדה-פוריה את פעילות שבוע התזונה הראשון.
במפגש ארוחת בוקר חגיגי שהתקיים ב7.6.20 , לציון שבוע התזונה והתזונאיות הראשון, חברי הנהלת המרכז הרפואי ציינו את החשיבות הגדולה של הפעילות היומיומית של 12 הדיאטניות ביחידת התזונה הקלינית.
ד"ר הגר מזרחי, מנהלת המרכז הרפואי (בפועל) פתחה, "באנו להודות לכן הדיאטניות על העבודה המאתגרת שמטרתה להנכיח את מקצוע התזונאית כחלק מהטיפול במטופל. הדיאטניות, מהוות חלק אינטגרלי מהצוות הרב-מקצועי במחלקות האשפוז ובמרפאות ויש להן חלק משמעותי וחשוב בחזון שלנו להעניק למטופלים טיפול הוליסטי" .
ד"ר מאיר רוח, עוזר רפואי למנהל המרכז הרפואי, הוסיף, "לשמחתנו בשנים האחרונות מערך התזונה במרכז הרפואי מקבל את המקום הראוי לו בתוך המחלקות והצוות עובד כתף אל כתף עם הדיאטניות. השאיפה היא להמשיך לקדם את השירות הזה ואף להוסיף ייעוץ דיאטנית למרפאות ושירותים נוספים ".
במהלך שבוע התזונה יתקיימו פעילויות מגוונות כמו מפגשי ייעוץ תזונתי לעובדים וחלוקת דפי מידע על עקרונות התזונה הבריאה למטופלים ולמבקרים.