חוזרים לקהילה!

קוזיתא לבאי, המפקחת האפידמיולוגית של המרכז הרפואי פדה-פוריה העבירה הרצאה ראשונה לקהילה מאז פרוץ הקורונה. בהרצאה לבני הגיל השלישי מכתת ותיקים בטבריה, היא סיפרה על חולה הקורונה המפורסם ביותר בישראל "החולה הקשה הראשון בישראל, ג'וני, נהג אוטובוס התיירים, היה מורדם ומונשם ומצבו היה קשה מאד. הודות לטיפול המצוין הוא הבריא וחזר למשפחתו ולילדיו. אנחנו בקשר איתו עד היום והוא מרגיש מצוין".

צוות המרכז הרפואי פדה-פוריה חוזר לקהילה! ביום רביעי 10.6.20 התקיים מפגש ראשון של הרצאה לקהילה. בהרצאה שהתקיימה תחת כיפת השמים, על שפת הכנרת ,בחוף גנים בטבריה, השתתפו 30 בני הגיל השלישי, חברי כיתת ותיקים. מיה צבן, הממונה על קשרי קהילה במרכז הרפואי ציינה, "מאז חודש מרץ, עם פרוץ מגיפת הקורונה נאלצנו לדחות את כל עשרות ההרצאות והמפגשים שהיו מתוכננים לצוות שלנו במסגרות שונות בקהילה. היום לשמחתנו הרבה, חזרנו לקהילה! חשבנו יחד ומצאנו פתרונות שיאפשרו לבני הגיל השלישי לצאת מהבית ולהגיע למפגשים תוך שמירה על ההנחיות של משרד הבריאות ".

את ההרצאה הראשונה שעסקה כמובן, בנגיף הקורונה, העבירה  קוזיתא ליבאי, המפקחת האפידמיולוגית. קוזיתא פתחה בהסבר מקיף על נתוני התחלואה בארץ,  "בגל הראשון 18,000 איש נדבקו במחלה בישראל, אבל לא כל מי שנדבק חלה. זו מחלה ויראלית, 80% מהנדבקים חוו את המחלה בצורה מאד קלה, כאב גרון קל, חום, שיעול. 20% נותרים מחולקים לשתי קבוצות: 15% חווים את המחלה כמו שפעת , חום , כאבי שרירים, חולשה גדולה, זה יכול להמשך כמה ימים עד שבועות ולבסוף הם מחלימים. 3.4% היו חולים קשים שאושפזו וחלקם הגיעו להנשמה, לפני שהחלימו. החולה הקשה הראשון, ג'וני, נהג אוטובוס התיירים, טופל אצלנו בפדה-פוריה. הוא היה מורדם ומונשם אבל הודות לטיפול המצוין שקיבל הוא הבריא. אנחנו בקשר איתו עד היום והוא מרגיש מצויין. 1.4% מהחולים למרות שקיבלו טיפול ותמיכה נשימתית, נפטרו. צריך לזכור שאחוז תמותה כזה הוא לא גבוה בהשוואה למדינות מפותחות אחרות כמו איטליה, ארה"ב, ספרד, מצבנו יחסית טוב".

קוזיתא סיכמה את ההרצאה והדגישה,  "הקורונה תהיה איתנו גם בעתיד, לכן חשוב שנלמד איך להמשיך את שיגרת החיים שלנו יחד עם הקורונה. עדיין אין מספיק מידע האם מי שחלה יכול להידבק ולחלות שוב, ההערכה היא שלא, זה מה שמנסים לברר באמצעות הבדיקות הסרולוגיות. לכל אחד מאיתנו יש אחריות על בריאותו שלו אבל גם על בריאותם של בני המשפחה שלו. אם הבן שלי בתיכון, ישמור על הכללים אז הוא לא יביא את הנגיף הביתה ולא נחשוף את ההורים הקשישים שלי. ככל שיהיו פחות נדבקים, המחלה תעלם! הבשורות הטובות הן שבניו זילנד אין כרגע אף חולה! אני לא אומרת לכם לא לצאת מהבית, לא ליהנות מהכנרת הנפלאה, רק תשמרו על הכללים וההנחיות כדי שנוכל לקטוע את שרשרת ההדבקה ולהגיע למצב שבו נמצאת ניו זילנד".

אלי ללוש, רכז כתת הוותיקים בטבריה אשר אירגן את המפגש הודה לצוות המרכז הרפואי ואמר, "אנו משקיעים מאמץ ומחשבה כדי להוציא את חברי כתת הוותיקים מהבית ולעודד אותם להגיע למפגשים והרצאות. אנחנו חושבים שמאד חשוב לצאת לפגוש אנשים ולחזור לפעילות. תודה מקרב הלב  לקוזיתא ליבאי על ההרצאה שהיתה מאד מעניינת וחשובה".