"ביום חמישי בערב הכנתי לראובן ארוחת ערב, הוא אכל אורז ועוף וזמן קצר לאחר מכן הלך לישון. למחרת כשהערתי אותו לביה"ס, הוא אמר שלא מרגיש טוב, סיפר שהאוכל שאכל בערב נתקע לו והוא מרגיש את זה לוחץ לו בבית החזה. מאז שהוא תינוק הוא סובל מהקאות וקושי כזה בעיכול. גם לפני חצי שנה נתקע לו ככה אוכל ואחרי יום זה השתחרר, אז חשבנו שזה יעבור " כך סיפרה שמחה עמיעד (טבריה) אמו של ראובן נחמן עמיעד, בן ה13. במוצ"ש 13.6.20 , אחרי יותר מ48 שעות שבהן מצבו של הנער לא השתפר, ההורים הבהילו אותו למלר"ד המרכז הרפואי פדה-פוריה.
ד"ר אבי און, מנהל מכון גסטרו ילדים, אשר ביצע באותו לילה פעולה אנדוסקופית דחופה להוצאת גוש מזון בקוטר של כ2 ס"מ אשר היה תקוע בוושט של ראובן, מסביר, "מדובר במצב נדיר של דלקת אלרגית של צינור העיכול. על פי מה שהאמא סיפרה, ראובן סבל מהבעיה הזו מאז שהיה תינוק, אלא שהבעיה לא אובחנה ולכן הוא המשיך לסבול במשך שנים. מאחר והנער הגיע אלינו אחרי יותר מיומיים, ביצענו בדיקה דחופה שכללה הכנסת מצלמה וציוד עדין המאפשר טיפול רפואי ואבחון. הצלחנו לשלוף את המזון שנתקע, ובבדיקה התברר שבאותו מקום נוצר כיב בצינור העיכול, מה שמחייב המשך טיפול ואשפוז".
ד"ר און ציין כי בהמשך הטיפול נדרש ברור בכדי לאתר לאיזה מזון ראובן אלרגי ובהמשך הוא יקבל טיפול תרופתי ממושך, אשר ימנע את הדלקת האלרגית הפוגעת בתנועתיות של הוושט שכתוצאה מכך נוצר מצב שמזון נתקע בצינור העיכול. "חשוב שהורים יהיו ערניים. אם מזון או כל דבר אחר, נתקע בוושט של הילד למשך מספר שעות זה מצב שמחייב אנדוסקופיה דחופה. מאחר והמזון שנתקע יכול ליצור לחץ על דפנות הוושט מה שיגרום לנקב ולסיבוך קשה".
ראובן ציין בחיוך שהוא חש יותר טוב ובעיקר שמח שסוף סוף, התבררה הבעיה ממנה סבל .