הרצאה לקהילה- שגרונה

ענת רוזנבלום, מנהלת השירות הסוציאלי במרכז הרפואי פדה-פוריה העבירה הרצאה לבני הגיל השלישי בטבריה, על יצירת שגרת חיים חדשה בתקופת הקורונה.

צוות המרכז הרפואי פדה-פוריה חוזר לקהילה! ביום שני  15.6.20 התקיים מפגש שני של הרצאה לקהילה עם ענת רוזנבלום, מנהלת השירות הסוציאלי במרכז הרפואי. בהרצאה על שפת הכנרת, בחוף גנים בטבריה, הרצתה ענת ל 25 בני הגיל השלישי, חברי כיתת הוותיקים, על ניהול שגרת חיים לצד הקורונה או בקיצור – "שגרונה".

בהרצאה הראשונה שניתנה לכתת הוותיקים ע"י קוזיתא לבאי, המפקחת האפידמיולוגית במרכז הרפואי הדגישה קוזיתא, "הקורונה תהיה אתנו גם בעתיד, לכן חשוב שנלמד איך להמשיך את שיגרת החיים שלנו יחד עם הקורונה. לכל אחד מאתנו יש אחריות על בריאותו שלו ועל בריאותם של בני המשפחה שלו. ככל שיהיו פחות נדבקים, המחלה תעלם! אני לא אומרת לכם לא לצאת מהבית, לא ליהנות מהכנרת הנפלאה, רק תשמרו על הכללים וההנחיות כדי שנוכל לקטוע את שרשרת
ההדבקה ".

ענת רוזנבלום פתחה את ההרצאה השנייה ואמרה, " בהתחלה היתה בהלה, במצבי משבר המוח מפנה אותנו לתרחישים הכי מפחידים. המאפיין הכי בולט בתקופה הזו הוא חוסר הודאות , מה שעוזר לנו הן הנחיות המיגון שניתנו לנו על ידי משרד הבריאות. המידע עוזר לנו להתמודד עם הפחדים והחששות ולעשות סדר וארגון גם בחשיבה וגם בהתנהלות.. אחד הביטויים של חוסן הוא להתאים את עצמנו למצבים משתנים. אתם שהגעתם להרצאה מדגימים את החוסן שלכם, יצאתם מהבית ובאתם להרצאה ועדיין אתם מקפידים על מסכות ושמירה על מרחק. חשוב להבחין בין דברים שבשליטתנו ומה שאינו בשליטתנו. את התפקוד וההתנהלות שלנו אנחנו יכולים לנהל, כך גם לווסת את תחושות הפחד ולהגביר את  היכולת לתפקד".
 
ענת שמעה מהמשתתפים על הדרכים שלהם להתמודד עם המציאות החדשה וההגבלות  הרבות ואמרה, " אתם יכולים ליצור לעצמכם שגרה חדשה שתאפשר לכם לנהל את הסיטואציה. כל אחד מכם יכול להחליט מה עושה לו טוב, מה נותן לו תחושת שליטה במצב . אחד הדברים שעוזרים לפתח שגרה בימים כאלה הם הקשרים עם אנשים. ומחשבות חיוביות, לקום בבוקר ולהחליט שאנחנו עושים משהו טוב בשביל הזולת. כשאתה עושה משהו בשביל מישהו אחר, אתה מרגיש משמעותי , אתה מרגיש שאתה תורם, זה נותן סיפוק ואתה נתרם . אחת התובנות של התקופה הזו היא שהאושר הפנימי שלנו קרוב אלינו, צריך לחשוב מה אנחנו מזמנים לנו".

פרח, אחת המשתתפות סיפרה שמילאה את הזמן שהתפנה לה בחיזוק הקשר עם השכנים, "כל הזמן היינו עסוקות, פתאום הקורונה עשתה לנו  מן חלל כזה. אז יצרתי קשר עם השכנים שלידנו והתחלתי לאפות לחמניות, כל יום שישי הבאתי לחמניות לשכנים, עכשיו שיש לי יותר זמן זה כייף ".

אלי ללוש, רכז כתת הוותיקים בטבריה אשר אירגן את המפגשים  הודה לצוות המרכז הרפואי ואמר, "אנו משקיעים מאמץ ומחשבה כדי להוציא את חברי כתת הוותיקים מהבית ולעודד אותם להגיע למפגשים והרצאות. מאד חשוב לצאת לפגוש אנשים ולחזור לפעילות. תודה מכולנו לענת רוזנבלום על המפגש המרתק".