ד"ר מוחמד בדארנה, תושב עראבה, שהתמחה ברפואה פנימית בשיבא ובהמשך עשה התמחות על באנדוקרינולוגיה בשיבא. הגיע למרכז הרפואי פדה-פוריה לפני מספר חודשים בכדי להרחיב את השירות האנדוקריני במרכז הרפואי. "אוכלוסיית היעד שלנו היא מטופלים עם סוכרת ומחלות אנדוקריניות למיניהן. המטרה היא להרחיב את השירות הקיים, בנוסף למרפאת הסוכרת שפעילה יום בשבוע בניהולה של ד"ר מריה גרשוביץ' בליווי אחות סוכרת, להפעיל מרפאה גם בימים א',ג',וד' ולהוסיף שרות תזונה. בשנה הבאה, אנו מתכוונים לפתוח גם שירות נפרד למטופלים עם סוכרת סוג 1 ".
ד"ר בדארנה מדגיש את הפערים בין המרכז לצפון בזמינות שירותים רפואיים בתחום האנדוקרינולוגיה ומוסיף, "דווקא בצפון שבו יש תחלואה קשה יותר בסוכרת המענה הרפואי עד כה לא היה מספק, אנחנו שואפים ליצור שינוי. יש הרבה מטופלים שאינם מאוזנים כי הם לא מקבלים טיפול ומעקב צמוד ".
לילך שביט, אחות מתאמת סוכרת שמשלימה בימים אלה הכשרה כמומחית קלינית לסוכרת מוסיפה, "בכל האזור שלנו, אין מרפאה ייעודית בקהילה, לסוכרת סוג 1. אנחנו מודעים לצורך של המטופלים האלה ונדאג לפתוח להם שירות ייעודי שכרגע חסר באזור כולו".
לילך מוסיפה כי בעידן הטכנולוגי אפשר להגיע לעיתים יותר רחוקות למרפאת הסוכרת, "אפשר להסתמך על הציוד והטכנולוגיה המתקדמת שקיימת ולהגיע פיזית למעקב רופא אחת לכמה חודשים. יש הרבה מטופלים שמתאימים למעקב וירטואלי, וזה גם מענה מצוין בתקופת הקורונה, או במקרה של ישובים שהם יותר מרוחקים מביה"ח. אנחנו יכולים להתחבר לסנסור של המטופל, לראות את הדוחות ולהנחות אותו מרחוק. כך שהמעקב נעשה מרחוק. אבל, חשוב להדגיש את ההקפדה על מעקב ועל איזון בכדי למנוע סיבוכים של המחלה".