ניתוח שיחזור רירית לחי- במרכז הרפואי פדה-פוריה

בניתוח מורכב שנמשך 11 שעות ביצעו רופאי המרכז הרפואי פדה-פוריה הסרה של גידול ממאיר מתוך רירית הלחי של מטופלת ולאחר מכן שחזור מיקרו-כירורגי של המקום. את הניתוח ביצע צוות רב-תחומי הכולל את פרופ' אבו אל נאעג', מנהל מחלקת כירורגיה פה, פנים ולסתות, ד"ר בר-מאיר, מומחה בכיר לכירורגיה פלסטית, וד"ר עבד אל ראזק, רופא בכיר שהתמחה במיקרו-כירורגיה משחזרת.

עדנה (67), תושבת עפולה, החלה לסבול מפצעים בחלל הפה לפני שנתיים. "הגעתי למצב שבקושי יכולתי לאכול, הבנתי שמשהו לא בסדר ולאחר שפניתי למספר רופאים בקהילה, הופניתי למחלקת פה ולסת בפוריה".

עדנה אובחנה עם מחלת ריריות, המוגדרת כמצב טרום ממאיר. ד"ר מוראד עבד אל ראזק רופא בכיר במחלקה לכירורגיה פה, פנים ולסתות שחזר למרכז הרפואי לאחר שנתיים של תת התמחות במיקרוכירורגיה וכירורגיה משחזרת במסגרת בית החולים המרכזי של אוניברסיטת מונטריאול בקנדה, מוסיף,  "עדנה הגיעה לביקורת ובבדיקתה עלה חשד לגידול ממאיר. מיד עשינו ביופסיה ואז אומתה האבחנה של גידול ממאיר בלחי שמאל".

פרופ' עימאד אבו אל-נעאג', מנהל המחלקה לכירורגיית פה פנים ולסתות, ציין, "הבשורה לתושבי האזור היא הקמתו של צוות מקצועי שיבצע ניתוחי שחזור בראש ובפנים ובהמשך גם באיברים נוספים. את הצוות מובילים לצידו של פרופ' אבו אל נעאג' ד"ר ערן בר-מאיר, מומחה בכיר לכירורגיה פלסטית ומשחזרת, וד"ר עבד אל ראזק, שהתמחה במיקרו כירורגיה משחזרת.

עדנה עברה ניתוח מורכב באורך כ-11 שעות, שכלל הסרת הגידול בלחי ושחזורו ע"י מקטע רקמה שנלקח מהאמה שלה. ד"ר בר מאיר הסביר, "בניתוחים בהם יש כריתה משמעותית של חלק מהפנים, חייבים לבנות את הפנים מחדש גם מבחינה תפקודית וגם מבחינה אסתטית, כדי שהמטופל יוכל להרגיש בנוח מבחינה חברתית ואישית. ניתוח כזה מחייב צוות רב תחומי שיכול לבצע באותו ניתוח גם את כריתת הגידול וגם את השחזור. הודות להצטרפותו של ד"ר עבד אל ראזק, יש לנו כיום במרכז הרפואי פדה-פוריה צוות מקצועי, עצמאי, עם ההכשרה והיכולת לבצע את השחזורים המורכבים ביותר שיש בתחום הפלסטיקה".

לאחר שלושה שבועות אשפוז, עדנה מרגישה טוב יותר והתבשרה כי היא יכולה לחזור לביתה. פרופ' אל נאעג' מסכם: "זה ניתוח מורכב מאד שלשמחתנו עבר בהצלחה רבה. קיבלנו תשובה שכל הגידול הוסר בשלמותו ועכשיו עדנה תוכל לאט ובהדרגה לחזור לתפקוד רגיל".