ניתוח שימור הרחם והרמת רצפת האגן

ניתוח להרמת רצפת האגן ושימור הרחם, בוצע לראשונה באגף למיילדות וגניקולוגיה של המרכז הרפואי פדה-פוריה. לדברי פרופ' אלקלעי, "מאחר ומדובר באשה צעירה, המטרה שלנו היתה להקל עליה ולאפשר לה חזרה לתפקוד רגיל ובה בשעה לשמר את האפשרות שהיא תוכל להיכנס להריון בעתיד".

צוות היחידה לאורוגינקולוגיה של המרכז הרפואי פדה-פוריה ביצע לראשונה, ניתוח להרמת רצפת אגן ושימור הרחם. המטופלת, בת 32 (סכנין), סבלה ממצב נדיר לגילה של צניחת רחם חיצונית וקשה.

פרופ' מני אלקלעי, מנהל היחידה האורוגינקולוגית באגף למיילדות וגינקולוגיה מסביר, "המטופלת הגיעה במהלך ההיריון בשל צניחת רחם חיצונית שלא אפשרה לה לתפקד. והיא נאלצה לשכב במיטה כל הזמן. טיפלנו בה במרפאה האורוגניקולוגית שם הותאם לה מתקן מיוחד אשר איפשר לה לתפקד בצורה רגילה, לאורך כל ההיריון". למרבה השמחה, היא השלימה את ההיריון כסדרו וילדה באגף לאם ולילוד של המרכז הרפואי פדה-פוריה, לידה טבעית, לפני כשלושה חודשים.

אלא שלאחר הלידה המצב החמיר, "היא הגיעה לבדיקה ואמרה שהמצב של צניחת הרחם מאד מקשה עליה, היא לא מצליחה לתפקד ואפילו ללכת. צריך לציין שזה מקרה מאד לא שגרתי, רק אחוז קטן של הנשים סובל מצניחת רחם בגיל צעיר. מצב כזה של צניחת רחם אופייני בדרך כלל, לנשים מעל גיל 55 ".

בשל גילה הצעיר וכדי לאפשר לה הריון נוסף בעתיד, הוחלט על ניתוח.  ב - 9.12.20  בוצע לראשונה במרכז הרפואי פדה-פוריה , ניתוח שימור רחם והרמת רצפת האגן, "מדובר בניתוח יחסית נדיר ומורכב המבוצע בגישה לפרוסקופית.  במהלך הניתוח משתילים רשת שנתפרת לצוואר הרחם וקירות הנרתיק, ובאמצעותה מרימים את הרחם ומצמידים את הרשת לעמוד השדרה. "המטרה שלנו היא להקל על היולדת ולאפשר לה חזרה לתפקוד רגיל ובה בשעה לשמר את האפשרות להיכנס להריון נוסף בעתיד. יש מספר יתרונות לניתוח שמבוצע בגישה לפרוסקופית. ההחלמה היחסית מהירה, אין צלקת גדולה בבטן, ויש לנו בקרה ניתוחית מיטבית על אברי האגן העמוקים, שהגישה הכירורגית אליהם היא מורכבת". 

מנהל האגף לאם ולילוד, פרופ' משה בן עמי, סיכם "מקרים כגון אלו הם נדירים, והאפשרות לניהול טרום לידתי, לידה רגילה מבוקרת, והמשך מעקב אורוגינקולוגי צמוד לאחר הלידה עד לתיקון הכירורגי, פותחת צוהר טיפולי חדש לנשים צעירות הסובלות מצניחה חמורה של אברי האגן ומבקשות לתקן את מצבן ולשמר את היכולת להרות בעתיד".