40 מבני הגיל השלישי במועצה האזורית גולן השתתפו בהרצאה מיוחדת אותה העבירה קוזיתא ליבאי, מפקחת אפידמיולוגית מהיחידה למניעת זיהומים במרכז הרפואי פדה-פוריה. קוזיתא פתחה את ההרצאה שהועברה דרך הזום, באזהרה, "כפי שכולכם יודעים אנחנו בעיצומו של הגל השלישי. יש 5,000 אנשים שנדבקים כל יום. צריך להבין, גם אם נניח רק אחוז אחד מהם יתאשפז בבתי החולים – אנחנו נתמודד עם שיתוק של בתי החולים. יהיו חייבים לצמצם את כל הפעילות בכדי לטפל בחולי הקורונה הרבים. אי אפשר להגיד "זה לא נוגע בי" , זה נוגע לכולנו ופוגע בכולנו! במחלקות הקורונה אצלנו הגענו למספר חולים הכי גבוה בשנה האחרונה ! וזה מדאיג מאד".
קוזיתא הדגישה כי יש הרבה מקום לתקווה ואופטימיות בזכות החיסונים נגד קורונה, "כרגע מחסנים את האוכלוסיה המבוגרת אבל בקרוב מאד יחסנו קבוצות נוספות והמטרה היא להגיע למצב שהמגיפה הזו תעלם או תצטמצם בצורה מאד משמעותית. לא מחסנים צעירים מתחת לגיל 16 , אבל אם נצליח להגיע להיענות גבוהה של שאר האוכלוסיה, נוכל להגיע ל'חיסון העדר' ולניצחון על המגיפה! "
במענה לשאלות המשתתפים קוזיתא הדגישה כי חיסון הקורונה יעיל מאד- 95% ואינו גורם למחלה. תופעות הלוואי הן קלות "יחסית למספר האנשים שהתחסנו עד עכשיו בעולם התופעות הן מינימאליות. יממה אחרי קבלת החיסון מתחילים להיווצר נוגדנים, אחרי שבועיים יש לגוף הגנה ברמה של כ 60% . אחרי המנה השנייה אנחנו כבר מדברים על הגנה של כ95% ולכן חשוב להשלים שתי מנות חיסון" .
במענה לשאלה מדוע צריך להמשיך לעטות מסכות גם אחרי החיסון ענתה קוזיתא, "כאמור אחרי שבועיים מהמנה הראשונה יש הגנה רק של 60% , ומעבר לכך אנחנו רק בשלב הראשון שבו חוסנו צוותי מערכת הבריאות ומבוגרים מעל גיל 60 , זאת אומרת שרוב האוכלוסייה עדיין לא מחוסנת. המשמעות היא שנוכל להוריד את המסכות רק אחרי שכלל האוכלוסייה תחוסן . אנחנו נראה את ההשפעה של החיסונים רק עוד חודשיים שלושה, עד אז חייבים להמשיך ולהקפיד על כל ההנחיות".