"הבן שלי שיחק עם השלט של מערכת סטריאו והצליח לפתוח אותו ולבלוע את הסוללה העגולה שהיתה בפנים. כשראיתי שהסוללה חסרה, נבהלתי מאד וחיפשתי בגוגל כדי להבין מה הסיכונים, קראתי שסוללה יכולה להיות מאד מסוכנת, זמן קצר לאחר מכן הילד הקיא ואז לקחנו אותו והגענו במהירות למיון ". הודות לערנות הגבוהה של ע. , בנה א. פעוט בן שנה ושלושה חודשים, הובהל ביום שני 24.5.21 , למלר"ד המרכז הרפואי פדה-פוריה.
"בצילום רנטגן ראינו שהסוללה נתקעה בוושט העליון, כלומר מדובר במצב חירום שמחייב פעולת הוצאה מידית ". מסביר ד"ר אבי און, מנהל מכון גסטרו ילדים, במרכז הרפואי.
בחדר ניתוח ד"ר און שלף את הסוללה מהוושט של הפעוט בשיטה אנדוסקופית ותחת הרדמה כללית.
ד"ר אבי און, מסכם, "תוך פחות משלוש שעות כבר נכנסנו לחדר ניתוח, אבל אפילו במהלך הזמן הקצר הזה, הסוללה הספיקה לגרום נזק ולהפריש חומר מעכל וכתוצאה מכך נוצרה כוויה עמוקה בושט. חשוב לזכור שבליעת סוללה ובמיוחד סוללה עגולה היא מאד מסוכנת. מעבר לנזק של לחץ פיזי על איברים, יש סיכון להפעלת זרם חשמלי כשהסוללה נצמדת לוושט, והכי מסוכן- הסוללה מפרישה חומר קאוסטי שיכול לגרום לכיבים ואפילו לנקב. ואכן, בשל הנזק שגרמה הסוללה, אשפזנו את הפעוט להשגחה ביחידה לטיפול נמרץ ילדים, כי החשש שלנו היה לנקב בוושט שזה סיבוך שמסכן חיים. שבוע לאחר המקרה, אנחנו עדיין ממשיכים במעקב כדי לוודא שכתוצאה מהכוויה לא תיווצר הצרות וחסימה של הוושט ".
לסיום, ד"ר און מבקש מההורים להקפיד ולגלות ערנות רבה למניעת בליעת חפצים ע"י הילדים ובעיקר חפצים מסוכנים כמו: סוללות, חפצים חדים, מגנטים , וחפצים גדולים אשר עלולים לחסום את הוושט. במקרה של פעוט או ילד שבלע חפץ מסוכן כזה, נדרשת התערבות מידית ויש להגיע לביה"ח בדחיפות.