נפתח מכון שיקום ריאות במרכז הרפואי פדה-פוריה!

חדש במרכז הרפואי : מכון שיקום ריאות. קלרה, חולה במחלת ריאות כרונית: "אני כל כך שמחה שפתחו כאן שיקום ריאות. האופציה שהיתה לנו היתה לנסוע לת"א פעמיים בשבוע, אני גרה בעין גב ולא עמדתי בזה! המכון בפוריה ממש הציל אותי.

בחודש שעבר נפתח במרכז הרפואי פדה-פוריה מכון חדש לשיקום ריאות. ד"ר קלאודיה סימסולו, מנהלת רפואית של מכון שיקום הריאות מסבירה, "מכון השיקום נותן מענה לחולים במחלת הcopd ומחלות ריאה נוספות אשר גורמות לתסמינים נשימתיים כמו : קוצר נשימה, שיעול והגבלה ביכולת למאמץ גופני . אין ספק שזה שירות חיוני מאד שהיה חסר בצפון. יש שיקום ריאות בחיפה, אבל כשהצענו לחולים לנסוע פעמיים בשבוע לשיקום בחיפה, הם התקשו לעשות את זה ורבים ויתרו. חשוב להבין שטיפול בשיקום משפר סיבולת  למאמץ, מוריד תחלואה, מונע אשפוזים, ומשפר בצורה משמעותית את מצב הרוח והמצב הנפשי של החולה".
 
קלרה בן משה (63), חלתה לפני כחמש שנים בcopd מחלת ריאות חסימתית כרונית,
" אני היום כמעט בכיתי, כל כך התרגשתי שפתאום אני יכולה לעשות פעולות, שלא יכולתי לעשות  ... מאז שחליתי הייתי מיואשת, הרגשתי מאד לבד. לפגוש כאן את הצוות הנפלא, להרגיש שיש לי אוזן קשבת, הדרכה והכוונה. זה שינוי אדיר! פעם בשבילי להגיע מפתח הבית לקלנועית היה מאמץ עצום. היום, אחרי שלושה מפגשים במכון השיקום, אני כבר יכולה להיות 10 דקות על ההליכון בקצב טוב ובלי להיחנק, קשה לי לתאר את ההרגשה".

עופר רוקמן רומנו מנהלת שירות פיזיותרפיה מציינת, "בנינו תוכנית אימון מותאמת לכל מטופל אשר מסתמכת על הפרמטרים האישיים שלו. האמון בנוי מתרגול אירובי, אימון לחיזוק השרירים, תרגול נשימתי וכלים להתמודדות עם קוצר נשימה". תוכנית הטיפולים כוללת 24 מפגשים של 50 דקות . המטופלים מגיעים בקבוצות של חמישה לכל מפגש ומלווים ע"י צוות מכון השיקום שמורכב מצוות רב מקצועי: אחות שיקום , נג'וואה זועבי, פיזיותרפיסטים זוהר הלר ותמר עמירם, מדריך אימון גופני משקם, אלי טולדנו, עו"ס, יעל סגל בשן. בשלב זה הפעילות מתקיימת בימים ראשון וחמישי  בין השעות 8:30-12:30 . ניתן לקבוע תור באמצעות מוקד זימון תורים: *8891

ד"ר סימסולו מוסיפה, "אני מאד שמחה ונרגשת שפתחנו את מכון השיקום ואנחנו יכולים לתת מענה מלא לחולי הריאות. מרגש אותי לראות מטופלים שאני מלווה כבר שנים, שאחרי מספר מפגשים בודדים מספרים על שיפור בתפקוד היומיומי, ומדווחים שהם מצליחים ללכת למרחקים יותר ארוכים ונעזרים פחות בחמצן במהלך היום. התחושה של קוצר נשימה היא נוראית, אדם שסובל מקוצר נשימה אחרי פעולה כלשהי פשוט ימנע מלעשות את הפעולה. לכן חשוב לתת להם עידוד ותמיכה ולשבור את המעגל הזה".

קלרה מסכמת כשעל פניה חיוך רחב, "אני כל כך שמחה שפתחו כאן שיקום ריאות. האופציה שהיתה לנו היתה לנסוע לת"א פעמיים בשבוע, אני גרה בעין גב ולא עמדתי בזה! המכון בפוריה ממש הציל אותי".