אי של שפיות- רב שיח במרכז הרפואי פדה פוריה

מערכת הבריאות כגשר למציאות אחרת: רב שיח שהתקיים במרכז הרפואי פדה-פוריה עסק במרקם היחסים המיוחד ומה ניתן לעשות כדי לשמר את ביה"ח כ'אי של שפיות' . ד"ר גנאים, ממשתתפי הפאנל אמר, " כל מי שעדיין לא מאמין שאנחנו יכולים לחיות יחד, שיבוא לעבוד כאן!"

מנהלי ועובדי המרכז הרפואי פדה-פוריה התכנסו ביום רביעי 16.6.21 למפגש מיוחד, רב שיח,  שהתמקד בשימור רקמת החיים המשותפת במרכז הרפואי. כפי שהציגה את הנושא ענת רוזנבלום, מנהלת השירות הסוציאלי, " התכנסנו כאן היום על מנת לעצור לרגע, למען  החוסן האירגוני שלנו עם רצון לייצר שיח במרחב הבטוח בעקבות התקופה האחרונה של ימי ההסלמה הביטחונית".

ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי, פתח ואמר, "כשהחלו ההתפרעויות ברחבי הארץ, לא היה לי ספק שהמרכז הרפואי שלנו ידע להתמודד, ואכן הוכחנו את זה. המפגש היום נועד להביע הערכה עצומה לצוות שלנו ובה בשעה לחשוב ביחד איך ממשיכים הלאה, איך אנחנו יוצאים מחוזקים מהתקופה האחרונה ומה תפקידנו מול הקהילה המגוונת אותה אנו משרתים.  המפגש ממחיש את החוסן שלנו ואת היכולת לשתף ולדבר בפתיחות , אין לי ספק שנצא מכאן אף יותר מחוזקים ".

פרופ' בשארה בשאראת, יו"ר החברה לקידום בריאות האוכלוסייה הערבית בהסתדרות הרפואית. אמר, "לפי נתוני התעסוקה של שנת 2019, שני שלישים מהעובדים הערבים בשירות המדינה הועסקו במערכת הבריאות, וזו גאווה גדולה לכלל מערכת הבריאות, מנהליה ועובדיה. שיעור הערבים בולט במערכת הבריאות מעבר לשיעורם באוכלוסיה: אחיות בריאות הציבור - 30%, טכנאי רנטגן - 27%, רופאים - 25%...החממה הזו של דו קיום במערכת הבריאות עומדת כל הזמן בפני אתגרים רבים וזקוקה לא רק לרגישות תרבותית אלא גם לאינטליגנציה תרבותית ורגשית, וזאת לא רק מול המטופלים אלא גם מול העובדים עצמם...הבריאות היא גשר של אנושיות, תפקידנו הוא  לעמוד מול הקיצוניים ולהקרין את
הדו קיום במערכת הבריאות לכלל החברה הישראלית ובכל מקום, לפעול לסובלנות, להקנות ערכים אלה ולהטמיע אותם בחברה".

בהמשך התקיים פאנל אותו הנחה ד"ר רובי רוגל, סמנכ"ל מרכז משאבים, בהשתתפות מנהלי מחלקות ואחיות אחראיות: ד"ר חנין ג'באלי, מנהלת יחידת עינים, ד"ר מאג'ד גנאים, מנהל המח' האורתופדית, גרשון ז'ידובצקי, קב"ט המרכז הרפואי, ריזק סרחאן אח אחראי מח' פנימית א', ד"ר יורי פרליץ מנהל האגף לאם ולילוד, עופר רוקמן –רומנו מנהלת שירות פיזיותרפיה ולאה בן שלמה, אחות אחראית מח' כירורגית.

ד"ר גנאים מנהל המחלקה האורתופדית אמר, " במשך 35 שנים שאני עובד בביה"ח הרגשתי כאן דו קיום מלא , מקום בו יכולים לחיות ולעבוד יחד . כל מי שעדיין לא מאמין שאנחנו יכולים לחיות יחד, שיבוא לעבוד כאן!"

עופר רוקמן רומנו, מנהלת שירות פיזיותרפיה סיפרה, "בצוות שלי יש עובדים מכל המגזרים והמגוון רחב, מיונתן ברמת הגולן ועד ביר אל מכסור, מעראבה ועד חמדת, אנחנו פשוט משפחה. במצבים בהם אני לא יודעת אם אני משתגעת או שהעולם השתגע אני נאחזת בצוות שלי ושואבת ממנו הרבה כוח".

ד"ר חנין ג'באלי ציינה, " ברגע שאנחנו מגיעים לביה"ח העבודה שואבת אותך ואנחנו עסוקים בטיפול מקצועי, כל הזמן, בלי להתייחס למי המטופל או מהיכן הוא... אני לא מרגישה שאני צריכה להתאמץ כדי להתנתק ממה שקורה בחוץ, זה טבעי לגמרי, וזה מה שקורה לרוב הצוות במרכז הרפואי פדה- פוריה..".

לאה בן שלמה סיכמה, "אנחנו צריכים לדברר החוצה את הדו קיום שבו אנו חיים. כשקיבלתי טלפון לפנות בוקר שבעלה של אחות ערביה נפטר באופן פתאומי . עשיתי מה שהרגשתי באותו רגע, רציתי להיות שם איתה ולתמוך בה מול הכאב הענק שלה,  וזה מה שעשיתי הגעתי אליה לכפר, בחמש לפנות בוקר, כדי לחבק אותה. זה דו קיום, אין לזה שם אחר..."