לאחר התמודדות מותחת ומרתקת הסתיים שלב חצי הגמר של תחרות הסטארט אפ.
צוות השופטים בחר את ארבע החברות אשר יעלו לגמר:
Plas Free, Liberdy, PATHKEEPER, OMEQ . בחצי הגמר התמודדו סה"כ 7 חברות מתוך 72 חברות שניגשו לתחרות.
נציין כי החברה שתזכה בגמר שיתקיים ביום שני, 25.10.21 תזכה גם בפרס של 100,000 ₪ לצד סיוע בשלב הניסויים הקליניים שיתקיימו במרכז הרפואי פדה-פוריה. עדי גור, מנהל חב' ההשקעות ARBELON אשר עומד מאחורי היוזמה הסביר, "אנחנו חב' השקעות שמשקיעה בחב' סטארט אפ. רצינו ליצור מיזם באזור שלנו שייתן ביטוי לחב' מדימור וגם לשיתוף הפעולה עם המרכז הרפואי פדה-פוריה ובדרך זו ליצור בסיס לעבודה משותפת בעולמות החדשנות. ד"ר און, אהב את היוזמה. בשלב הבא חברנו ללוי שפירו מנכ"ל MHEALTH Israel, התחלנו לפרסם ומאד התרשמנו מההיענות הגבוהה של יזמי הסטארט אפ. החלום הוא להצמיח כאן מוקד של חדשנות, השילוב של ניסויים קליניים בפדה-פוריה עם הנדסה וייצור, יצמיח באזור תעשייה רפואית ".
בועז יוסף, יו"ר הועדה הממונה בטבריה, ברך על היוזמה ואמר, "אני שמח ונרגש. מתחוללת פה מהפכה של ממש מפעל מדימור מעסיק כבר 200 עובדים, זה מפעל הייטק לכל דבר, ואנחנו נסייע לכל מפעל הייטק שייתן פתרונות תעסוקה לתושבי העיר. אנחנו גם מתכננים לצאת בקרוב לשיווק של 80 דונם קרקע שיהיה מיועד להייטק. אני מודה למרכז הרפואי על החיבור הזה שרק מעצים את המיזם ומאחל לכולם הצלחה רבה".
לאחר ביקור וסיור בחברת MEDIMOR בטבריה הגיעו נציגי החברות לארוע חצי הגמר שהתקיים במרכז הרפואי פדה-פוריה. קלאודיה בן יעקב, מרכזת נושא החדשנות במרכז הרפואי, ברכה את המשתתפים ואמרה, "הקמנו יחידת חדשנות שתפקידה להתחבר לכל חלקי האקו סיסטם, האקדמיה, סטארט אפים, גופים מממנים, חברות הייטק והקהילה היזמית. המטרה שלנו היא לעזור בחיבור בין כל הגורמים ולהביא את המיזמים והרעיונות לשלב הביצוע".
ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי סיכם, "בשנים האחרונות יצרנו כאן מהפכה, ואנחנו ממשיכים להביא עוד ועוד שירותים רפואיים שהיו חסרים לתושבי האזור. האיכות הרפואית לצד מחקר ואקדמיה הם הנדבכים אשר יצעידו את ביה"ח לעתיד. השלב הבא הוא תחום החדשנות, התחרות הזו היא הסנונית הראשונה. כולנו מלאי גאווה במתמודדים שזכו, אנו מצפים לעבוד איתכם בהמשך".