יום בריאות לגיל השלישי לתושבי מועצה אזורית גולן

מעל 90 תושבים מוותיקי הגולן הגיעו ליום הבריאות לגיל השלישי אותו ארגנה המועצה האזורית גולן בשיתוף עם המרכז הרפואי פדה-פוריה.

לראשונה, לאחר הפסקה ממושכת בשל הנחיות הקורונה, חידשו במועצה האזורית גולן את המסורת וארגנו יום בריאות לגיל השלישי במתנ"ס חיספין. יריד הבריאות לוותיקי הגולן התקיים ביום שלישי 19.10.21 ואורגן ע"י מיכל נאור, מנהלת יחידת הבריאות במועצה בשיתוף  עם מחלקת הוותיקים במועצה והמרכז הרפואי פדה-פוריה.

למעלה 90  מוותיקי הגולן הגיעו ליום הבריאות שהיה מגוון וגדוש בפעילויות. בחלק הראשון של היום הפעילו נציגי המרכז הרפואי פדה-פוריה דוכני ייעוץ ובדיקה : הפיזיותרפיסטית חגית צרי, הדריכה והדגימה תרגילים, האחיות אילנה אהרון ולילך שביט ביצעו בדיקות לחץ דם , וסוכר בדם. גלית מגריל, מנהלת המחלקה לתזונה קלינית,  הפעילה עמדה להדרכה וייעוץ בנושאי תזונה, איילת שפירא, מרפאה בעיסוק, נתנה ייעוץ והכוונה לגבי אביזרים המסייעים לשיקום ולתפקוד בבית,  עו"ס לימור קורטקין איישה את עמדת מרכז סגולה- למתן מידע על זכויות קשישים מטופלים בביה"ח, ומלכה שטיין, מתאמת ההשתלות החתימה על כרטיסי אדי לתרומת אברים.

בחלק השני של היום התקיימו שתי הרצאות. ד"ר ארז און, מנהל המרכז הרפואי הודה לראש המועצה חיים רוקח ולסגנו גל גפני על שיתוף הפעולה ועדכן את המשתתפים לגבי רשימה ארוכה של שירותים חדשים אשר נפתחו במרכז הרפואי בשנה האחרונה. "אני יכול לומר בביטחון שמערך הלב ע"ש מש' קיטנר ומש' דוידאי, הוא בחמישייה הפותחת של מערכי הלב בישראל! רכשנו לאחרונה שני מכשירי CT חדשים שהם המתקדמים  בעולם, כך שנוכל לקצר משמעותית את ההמתנה לבדיקת  CT. גם בנייתו של מרכז השיקום לצפון אשר ייתן מענה לכלל תושבי האזור מתקדמת ואנחנו מדברים על בית חולים שיקומי שייתן מענה שלא קיים היום צפונית לרעננה, גם בתחום שיקום לילדים וגם למבוגרים".

ד"ר ערן מאירוביץ', מצנתר מוח ומנהל המרכז לצינתורי מוח בישר למשתתפים שהמרכז החדש הכולל מכשיר צנתורים הכי מתקדם בעולם, יחל לפעול כבר בחודש הבא, "תוך ימים ספורים  נפתח את המרכז לצינתורי מוח לתושבי הגליל המזרחי!  עד היום לא היה מרכז לצנתורי מוח בכל אזור הגליל המזרחי או העמקים. חולים עם שבץ מוחי חריף שנזקקו לצנתור מח הועברו לנהריה או חיפה. משמעות העיכוב היא שהסיכון למוות עולה ב 5%, ואחוז החולים שיאבד יכולת תפקוד עצמאי יעלה  ל 15% עד 20%. אנחנו מדברים  על ירידה בתפקוד של עד 10%, בכל שעה שחולפת ללא טיפול. המשימה שלקחנו על עצמנו היא להביא צנתורי מח לפריפריה וכך להציל חיי אדם ולמנוע נזק בלתי הפיך למח ונכות ".

מיה צבן, דוברת המרכז הרפואי והממונה על קשרי קהילה, סיכמה, "היה יום מאד מעניין ומוצלח אנחנו נרגשים  לחזור לפעילות פנים אל פנים, להגיע לקהילה ולפגוש את התושבים. שמחנו לראות את ההשתתפות הערה והעניין הרב של המשתתפים. בעזרתה של מיכל נאור, נמשיך לתכנן ולארגן מפגשים נוספים".