הפרויקט: "יצירה והוקרה בלב הסערה", מפגשי תיאטרון פלייבק למטפל עיקרי, הוא פרויקט ייחודי שהחל בשנת 2021 ובמסגרתו נפגשים בני משפחה שהם מטפלים עיקריים במטופלים במכון האונקולוגי של המרכז הרפואי פדה-פוריה, עם שחקני תיאטרון למפגשים שמטרתם חיזוק והעצמה של בני המשפחה של המטופלים. יוזמות הפרויקט, עו"ס מיכל מילוא רוטשילד והאחות האחראית במכון האונקולוגי, מקסין כהן, איתרו בקרב המטפלים והמשפחות של מטופלי המכון האונקולוגי חמישה עשר משתתפים, שהוזמנו לחמישה מפגשים עם שחקני תיאטרון הפלייבק, "שילובים בגליל".
לדברי מיכל מילוא-רוטשילד, "המטרה שלנו היתה תמיכה , העצמה וחיזוק החוסן של המטפל העיקרי דרך הנראטיב האישי שלו ע"י שימוש בכלים של תיאטרון ומשחק. המשתתפים הביאו את החוויות שלהם והשחקנים עיבדו את המוטיבים המרכזיים והמחיזו את החוויה באופן שאיפשר להם לצפות לרגע מהצד על הסיפור שלהם ולעבד אותו ברמה הרגשית(לשנות גישה, להפנים תובנה, או לחילופין לצאת עם תובנה חדשה). המפגשים תרמו גם למשתתפים באופן אישי וגם לקבוצה, נוצרה סולדיריות, לגיטימיות, וקשרי חברות חדשים והמשתתפים יצאו בחוויה משמעותית".
מקסין כהן הוסיפה, " בחרנו לטפל במטפלים כי אלה אנשים שנמצאים כל הזמן בעמדת נתינה. ידוע, שככל שהמטפל העיקרי בחוויה של העצמה ותחושת חוסן, היכולת שלו להיענות לטיפול מיטבי עבור המטופל, הולכת וגדלה. מעבר לחיזוק והעצמת המטפלים למפגשים היה יתרון חשוב נוסף של העמקת הקשר שלהם עם הצוות שלנו במכון האונקולוגי. השבחת החיבור בין הצוות המטפל במכון ובין המשתתפים כמטפלים עיקריים, תורמת רבות להצלחת הטיפול"
בנימוקיה ציינה ועדת הפרס, "הוועדה התרשמה מהחשיבה המקצועית ומההתייחסות לצורך של המטפלים העיקריים לקבל מענה המתאים לעומס עימם הם מתמודדים. הוועדה התרשמה מהשימוש בתיאטרון פלייבק ככלי וכמקור לדיון קבוצתי על ההיבטים הפרקטיים והרגשיים של ליווי בן משפחה הסובל ממחלה".
ענת רוזנבלום מנהלת השירות הסוציאלי סיכמה ואמרה, "שביעות הרצון הגבוהה של המשתתפים, תחושת השייכות שניכרה במפגשים וההשקעה הרבה בתכנון הם אלה שהביאו לתוצאה מיוחדת ולהצלחת הפרויקט. אנו מתכננים לקיים סדרת מפגשים גם השנה, עבור אוכלוסיות נוספות".