בהוקרה לנציגים שלנו לביה"ח שדה באוקראינה

תודה והוקרה לששת עובדי המרכז הרפואי אשר התנדבו לצאת במשלחות הסיוע לביה"ח שדה שהקים משרד הבריאות באוקראינה.

מנהל המרכז הרפואי ד"ר ארז און, נפגש ביום חמישי 12.5.22 עם נציגי המרכז הרפואי לשלוש המשלחות שיצאו מטעם משרד הבריאות וחטיבת בתי החולים הממשלתיים לביה"ח כוכב מאיר – באוקראינה. ד"ר און פתח את המפגש ואמר, "אנחנו מבקשים להודות לכם, ייצגתם את המרכז הרפואי ואת מדינת ישראל. אנחנו גאים בכם שהתנדבתם והתגייסתם למשימה הלאומית החשובה כל כך כדי לסייע לאזרחי אוקראינה  בשעת מלחמה ומצוקה".

כזכור ב22.3.22 הקימה ישראל בעיירה מוסטיסקה, הנמצאת סמוך למעבר הגבול הפולני בית חולים שדה "כוכב מאיר" .  ישראל היתה המדינה הראשונה שהקימה בית חולים שדה בתוך אוקראינה. למשלחת הראשונה ששהתה בביה"ח במשך שבועיים התנדבו אחות כללית ומפקחת קלינית, בלה מונסטורסקי, וקב"ט המרכז הרפואי, גרשון ז'ידובצקי. במשלחת השנייה התגייסו לסייע לתושבי אוקראינה, ד"ר זכר ברמניק, רופא בכיר במחלקה הכירורגית, וד"ר מיכאל גלבשטיין, רופא בכיר במערך הלב ע"ש מש' קיטנר ומש' דוידאי. ואילו למשלחת השלישית והאחרונה שיצאה לאוקראינה ערב חג הפסח, התנדבו שמעון סבח, המנהל האדמיניסטרטיבי בתפקיד מנהל ביה"ח "כוכב מאיר"  ועו"ס דנה קלוגרמן.

במפגש עם חברי המשלחות סיפר גרשון ז'ידובצקי, "הרגשתי שעשיתי משהו חשוב גם ברמה האישית וגם ברמת הארגון והמדינה... התושבים במקום הופתעו לטובה ומאד העריכו את זה. היינו כמו כוכב שהאיר להם את החשיכה".

בלה מונסטורסקי הוסיפה, "תודה למי שהיה איתי ולמי שהיה אחרי, ותודה למי שנתן בנו אמון לייצג את המרכז הרפואי... היה חשוב לי שלא יקרה לעם האוקראיני מה שקרה ליהודים בשואה, מצב שבו אנשים סובלים והעולם כולו עומד מנגד ולא עושה כלום".

דנה קלוגרמן ציינה, "הייתי עו"סית יחידה, אצל האוקראינים לא נהוג להודות שיש קושי נפשי כי זה נחשב לחולשה. לכן היה לי חשוב לחזק ולעודד אותם ולהסביר שזה טבעי במצב כזה להתמודד עם קושי נפשי, פחד וחרדה ".

שמעון סבח סיכם, "בסבב שלנו היה זוג רופאים מלבוב שהחליטו שהם רוצים ללדת בביה"ח שלנו. זו היתה חויה מאד מרגשת לראות את כל הצוות שלנו בחדר הלידה מציינים ביחד את הלידה וההתחלה של חיים חדשים... אקורד הסיום היה ביום השואה. להיות שם היכן שהושמדו אלפי יהודים כחלק ממשלחת של מדינת ישראל שהגיעה כדי להציל חיים".