במרכז הרפואי פדה-פוריה נערכו כדי לתת מענה לשירות מבוקש ונחוץ, לפני מספר חודשים נפתחה בביה"ח מרפאת כאב חדשה! כ-200 מטופלים הסובלים מכאב כרוני כבר הגיעו לקבל טיפול במרפאה החדשה. ד"ר רונן וינטרוב, רופא מומחה לכאב האחראי על המרפאה ציין, "זהו שרות חדש לתושבי האזור שנועד להקל על סבלם ולהפחית מכאבם של מטופלים רבים ".
מרפאת הכאב נפתחה כשירות משלים עבור חולים המתמודדים עם כאבים כרוניים וכאבים אקוטיים. המרפאה מציעה שילוב של טיפולים תרופתיים, טיפולים פיסיקליים (פיזיותרפיה, דיקור יבש, ריפוי בעיסוק) וטיפולים פולשניים (השתלות של קוצבים, הסננות).
ד"ר וינטרוב מתאר את תהליך הטיפול "מגיעים אלינו אנשים שסובלים מכאב כרוני שלושה חודשים ומעלה, לרוב לאחר ניתוח או עם בעיה רפואית כרונית. המטופלים מגיעים לאבחון במרפאה, במהלך הפגישה אני לומד להכיר את המטופל ואת הכאב שמציק לו. ובהמשך לכך מציע ומיישם טיפול המותאם לו אישית. לאחר מספר חודשים המטופל שב לביקורת ומתבצעת בחינה מחודשת של הנתונים. על סמך התוצאות ותחושות המטופל נקבעים לוחות זמנים להמשך הטיפול, במידת הצורך".
צוות המרפאה כולל גם את מיכל צח, אחות מתאמת כאב והפיזיותרפיסט ניר אלטשולר. נאמני כאב- אחיות ואחים במחלקות השונות, דואגים לאתר מטופלים הסובלים מכאב אקוטי חריף, או כאב מתמשך, ומעבירים את המידע לידיעתה של מיכל, "נאמני הכאב מאתרים ומתריעים בפני בכל פעם שהם מזהים מטופל העומד בקריטריונים. אני מבצעת את האבחון והטיפול הראשוני ובמידת הצורך מפנה לד"ר וינטרוב להמשך הטיפול, מסבירה מיכל ומדגישה כי כיוון שהביקוש לטיפול במרפאה גדול, נערך הליך אבחון שמטרתו בדיקת ההתאמה לטיפול המוצע. "חשוב לציין כי הטיפול להפחתת הכאב הוא תהליך ארוך ומורכב, וחשוב לזכור שכל שיפור שיהיה בתחושותיו של המטופל הוא שיפור לטובה מבחינה פיסית ונפשית המשפיע על איכות חייו".
נציין כי מרפאת הכאב אינה מנפקת רישיונות לשימוש בקנאביס רפואי.