יום הפג

יום הפג הבינלאומי צוין בחגיגיות בפגית המרכז הרפואי פדה-פוריה .

בפגית המרכז הרפואי פדה-פוריה ציינו השבוע את יום הפג הבינלאומי. 10% מכל התינוקות בישראל נולדים בטרם עת (פגים), יום הפג, נועד להעלות את המודעות לצרכיהם הייחודיים של תינוקות שנולדו טרם זמנם, ולשים על סדר היום את הנושאים הדורשים טיפול למען שיפור בריאותם ואיכות חייהם של הפגים ומשפחותיהם.

ד"ר טטיאנה סמולקין, מנהלת מחלקת טיפול נמרץ ילודים ציינה, "הפגים נמצאים בסיכון לתחלואה קשה וסיבוכים רפואיים. הפג אינו רק "תינוק שצריך לגדול" אלא תינוק שמערכות גופו אינן בשלות. חשוב לזכור שגם אחרי השחרור מהפגייה תינוקות אלה זקוקים להמשך טיפול ומעקב רפואי מיוחד".

צוות המחלקה קיבל את ההורים באווירת חג, יחד עם צוות מועדון היולדות אורגן  מפגש מיוחד להורי הפגייה שכלל הדרכות במגוון נושאים. אהובה דהאן אחות בכירה בפגיה ומדריכת החייאה, הסבירה על הפעולות הראשונות שניתן לבצע במקרה חירום עד להגעת מד"א. הפיזיותרפיסטית רים דחלה, הדגישה את חשיבות הקשר בין ההורה לפג. רים ציינה, "רגעים קטנים בין הורה לפג יכולים להשפיע על שלבי התפתחות גדולים בחיי הפג".
 
אחלם עזאיזה, מרפאה בעיסוק, הדגימה כיצד גירויים ותחושות מעודדים התפתחות, "יצירת קשר עין עם התינוק והנחת ספרון במיטה מעודדים התפתחות של התינוק".
ניצן חסון רביב, פסיכולוגית הפגיה אשר נמצאת בקשר רציף עם ההורים קיימה שיח פתוח עם ההורים על התקופה המאתגרת והמתחים שההורים מרגישים בתקופה זו ונתנה להם טיפים כיצד להתמודד. לסיום המפגש, שרה מאירפלד, יועצת ההנקה פרטה את היתרונות של ההנקה עבור הפג.
 
אורלי בנור, אחות אחראית פגיה סיכמה, "אנחנו מאמינים ביצירת סביבה בטוחה עבור ההורים כדי ליצור להם מעטפת  ליווי מקצועי, הן בפן הרגשי והן בפן  הסיעודי ולכן השנה בחרנו לציין את היום המיוחד הזה בהדרכות שיסיעו להורים במהלך השהות שלהם בפגיה ובהתמודדות לאחר השחרור הביתה."