מחלקת הרדמה אחראית על מתן שירותי הרדמה, הרגעה (סדציה עמוקה) ואלחוש. בנוסף, אחראית המחלקה על המרפאה הטרום ניתוחית, אשר תפקידה להעריך ולהכין חולים בדרגת סיכון מוגברת לניתוחים מתוכננים.
המחלקה אמונה על טיפול בחולים לפני, במהלך, ואחרי ניתוח או פעולות מלוות בכאב וכן על לימוד והדרכת רופאים מתמחים על פי תוכנית התמחות מובנית.
מחלקת הרדמה מטפלת במנותחים מהתחומים הבאים: כירורגיה כללית, אורטופדיה (לרבות ניתוחי גב), אף-אוזן-גרון, עיניים, פה ולסת, דיאליזה, קרדיולוגיה (לרבות צינתורים, קוצבים/ דפיברילטורים, יחידת טיפול נמרץ לב), חדרי לידה, נשים, הפריה חוץ גופית, אורולוגיה, כלי דם במידה מסויימת, רפואה דחופה, הדמיה.
המחלקה מוכרת ע"י המועצה המדעית להתמחות רופאים במקצוע ההרדמה.
בבית החולים קיימות 9 עמדות הרדמה:
4 מתוכן בחדרי הניתוח המרכזיים
2 עמדות במחלקת בפה ולסת
2 עמדות בחדר לידה ובמחלקת נשים
עמדת הרדמה נוספת ב-CT
תהליך ההרדמה
באחריות הרופא המרדים לבדוק את החולה המיועד לעבור הרדמה לצורך ביצוע ניתוח , פרוצדורות, פעולות פולשניות ו/או טיפולים אחרים הכרוכים בכאבים או בסכנה להפרעה בתפקודים חיוניים, וזאת על-מנת שיוכל להעריך את סיכון הפעולה, מוכנותו של החולה לעבור אותה, ולתת הוראות לביצוע בדיקות וטיפולים (תרופות) לקראת הפעולה. צוות המחלקה מקפיד על יישום ההנחיות המקצועיות בתחום, דרישות משרד הבריאות, ASA (ארגוני הרדמה בינלאומיים), ואיגוד הקרדיולוגים. במקרה הצורך מתבצע יעוץ קרדיולוג טרם ההחלטה על ביצוע הרדמה.
לאחר שהושלמו כל הבדיקות המקדימות ומתקבלת החלטה על שיטת ההרדמה, מתבצעת ההרדמה על ידי הרופא המרדים, בהתאמה לתוצאות הבדיקות ולדרישות הניתוח.
עם סיום ההרדמה, מטופל החולה בחדר התאוששות עד להתייצבות מצבו.
כחלק מהטיפולים הניתנים על ידי הרופא-המרדים בחדר התאוששות תופס מקום חשוב הטיפול בשיכוך כאבים. הטיפול מתבצע בהזרקה תוך-ורידית או בעזרת המשך אלחוש אזורי (אפידורל ואחר).
רופאי מחלקת הרדמה שולטים בכל טכניקות ההרדמה המקובלות היום בעולם החל מהרדמה כללית והרדמה אזורית לכל סוגיה וכלה בסדציה.
חזור לראש הדף