במרכז הרפואי שלושה חדרי צינתור משוכללים המצוידים במיטב המכשור והציוד הרפואי, ומעמידים אותנו בשורה הראשונה של הטכנולוגיה העולמית בתחום.
למעלה מ - 1000 פעולות התערבותיות מבוצעות בשנה ביחידת הצנתורים , ובכלל זה: צינתורי לב וכלי דם היקפיים אבחנתיים וטיפוליים , צינתורים להערכה המודינמית של חולים עם אי ספיקת לב קשה ויתר לחץ דם ריאתי קשה וצנתורים להרחבה של המסתם הוטיני(אאורטלי) . ברבעון הראשון של 2014 פעלנו כדי להגביר משמעותית את נפח הפעילות ולצמצם למינמום את ההמתנה של מטופלים לצנתור.
צוותי חדרי הצינתור נמצאים בכוננות מתמדת (24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע) לקליטה מידית של חולים עם אוטם חריף בשריר הלב , ישירות לחדר צינתור. אחד מחדרי הצינתור , ממוקם בתוך יחידת טיפול נמרץ לב . מיקום מרכזי וייחודי המאפשר לקצר בצורה משמעותית את הזמן לפתיחת העורק כלילי (קורונרי)הגורם להתקף לב חריף . קיצור פרק זמן זה הוכח מדעית כקריטי להצלת שריר הלב ושיפור בתוחלת החיים שלאחר התקף הלב.
יחידת הצנתורים התברכה בצוות רפואי ופרה-רפואי מיומן ביותר המעניק את מיטב הטיפול לחולי הלב של אזור הגליל והגולן. בשנים האחרונות החלו לבצע ביחידה החלפת מסתם אאורטלי בצינתור לחולים בסיכון ניתוחי מוגבר. פעולה זו דורשת גיבוי של מחלקת ניתוחי לב פעילה במרכז הרפואי ולשם אנו חותרים.
לאחרונה התבשרנו על מתן אישור לפתיחת מחלקת ניתוחי לב במרכז הרפואי צפון (פוריה). כפועל היוצא מכך היחידה החלה להערך להתחלת ביצוע פעולות של החלפת מסתם בצינתור(TAVI) . צוותים יצאו לקורסים בחו"ל כדי ללמוד את "רזי הפעולה". ההערכה היא כי בקרוב נוכל להתחיל לבצע פעולות אלו , וכך לאפשר לאוכלוסיית האזור טיפול מענה רחב, ומקצועי.
ליחידת הצנתורים קשר הדוק עם הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בגליל, נערכים מחקרים משותפים עם מרכז אקדמי חשוב זה.
כח האדם האנושי ומיטב הפיתוח הטכנולוגי הקיימים ביחידת הצנתורים במרכז הרפואי הם השילוב שמאפשר להעביר את המרכז הרפואי ע"ש ברוך-פדה לקידמת הבמה עולמית בתחום הקרדיולוגיה ההתערבותית.